ANEL tips & tricks / leti, leti, leti... kosa!

  Elektricitet koji prijeti svakoj frizuri u zimskim danima je svakodnevna pojava. Hladan vanjski zrak i toplina u kući učinit će pravu pomutnju pozitivnih elemenata na kosi, a trenjem će nastati elektricitet. Velike promjene temperature dodatno je isušuju kosu, pa je to i vrijeme kad nam prijeti to nekontrolirano letanje kose... Suhi zrak ne pomaže, a svakodnevnim grijanjem prisutan je kod svih nas. Veliki problem stvorit će i kape i šalovi koje koristimo zimi, vuna i sintetika u njima također potiču pojavu elektriciteta. Što napraviti kako bismo riješili ovaj problem i pomogli kosi da sigurno sleti i na tjemenu ostane?

  Savjetuje: Ana Kuštre @ ANEL

  Dior-Spring-Summer-2017-Campaign06
  Diot spring kampanja / modeli blizanke Ruth i May Bell / foto: Brigitte Lacombe / kreativno vodstvo Maria Grazia Chiuri

   

  Najčešća pojava elektriciteta pojavit će se na već suhim i poroznim lasima. Prirodna masnoća kose dat će joj potrebnu zaštitu pa će kosa manje letjeti, stoga nastojte kosu prati jednom tjedno. Dozvolite prirodnoj masnoći da vam pomogne i smanji pojavu elektriciteta.
  Da biste promijenili procese fizike, nanesite na kosu dobru i kvalitetnu njegu. Potrebno joj je dati što više hranjivih masti i ulja. Nakon šampona i regeneratora, koji bi morali biti na bazi silikona i ulja, na mokru kosu nanesite suha ulja, a ako vam je kosa jako suha dodajte ga i na završnom stiliziranju. Masnoća je najpotrebnija u borbi protiv elektriciteta.

  Dior-Spring-Summer-2017-Campaign01


  Kada ste kosu oprali i nahranili uljima iz šampona i regeneratora, pokušajte ju osušiti prirodnim putem. Ako vam je potrebna frizura, nastojte sušiti kosu sa što većom udaljenosti sušila i ne jako vrućim zrakom. Izrada frizure trajat će duže nego inače, ali smanjiti će utjecaj elektriciteta.
  Tokom friziranja vodite računa da je izrađujete sa četkom od prirodne dlake. Frizuru završite blagim lakom za kosu, ukrotit će ju i stvoriti filter zaštite. Lak možete aplicirati i na samu četku, prije češljanja.

   

  Dior-Spring-Summer-2017-Campaign02Dior-Spring-Summer-2017-Campaign03Dior-Spring-Summer-2017-Campaign04Dior-Spring-Summer-2017-Campaign05