Alternativni modni brendovi @ Tjedan dizajna

  - Tdzg platforma, odnosno Tjedan dizajna koji ovih dana traje u zagrebačkoj Laubi, kao pokretač svježih ideja - ističe Bianca Šehović iz Be4trend -  ima ulogu predstaviti selektirane dizajnere nove generacije odnosno modna imena koja donose novu estetiku te pristup modi. Pronaći takve pojedince i predstaviti ih javnosti uloga je pokretača inicijative Be4trend u suradnji s udrugom Jam, pa će i ove godine svi oni koji posjete Tjedan dizajna imati priliku vidjeti zanimljive nove brendove te nešto drugačiju stranu hrvatske modne scene. Skupna revija održat će se u subotu 16. svibnja u Laubi s početkom u 21h - .

  DIYSITOLAB

  Diysitolab - mini studio za ilustraciju i sitotisak bavi se izradom limitiranih art print-eva na tekstil i odjevne predmete. Umjetnica koja vodi studio potpisuje ručnu izvedbu svakog dijela procesa izrade - od dizajna modela, šivanja, kroja, osmišljavanja i tiskanja uzorka na tkaninu do apliciranja vlastitih ilustracija na ruksake, majice, tunike i torbe. Na ovogodišnjem TDZG -u prezentirat će oko 20 različitih modela s novom serijom ilustracija i otisaka uobličenih u praktične ruksake, torbe i majice.

  hess
  Iza imena mikr.0+ stoji mlada riječka dizajnerica Andrea Hess. Iza sebe ima nekoliko mini kolekcija od kojih su neke Krasnokalipsa i mikr.0gami te se na Tjednu dizajna predstavlja kolekcijom G:quality. Inspiracija je proizašla iz borbe za ravnopravnost spolova. Materijali koji su korišteni insinuiraju pokret i udobnost, a akromatskom paletom boja naglašava se upravo ta neutralnost. Flourescentim detaljima priča se nastavlja u smjeru radničkih uniformi, simbolizirajući upravo tu jednakost. Kolekcija također sadrži i 3D elemente, koji su dizajneričin projekt već neko vrijeme, no ovoga puta izrađeni su od kože. Osim odjevnih predmeta radi i modne dodatke.  

   


  ITOITO
  ITO ITO je predstavljen prvi put na Artomatu 2012. i do danas je narastao u prepoznatljivi indie label prisutan na raznim modnim događanjima i u nekoliko domaćih concept store-ova. Prepoznatljiv po odjeći čistih linija i promišljenih krojeva, šije  se u malim serijama u Zagrebu i često ručno dorađuje. Za reviju se sprema nova mini kolekcija za proljeće/ljeto!

   

  RW

  Recycle and Wear je umjetnički, eksperimentalan i kreativan brend koji ujedinjuje likovnu umjetnost, dizajn i reciklažu odbačenih materijala u produkciji umjetnina i (ne)nosivih predmeta. Promiče ljubav prema prirodi kroz principe recikliranja i ponovne uporabe postojećih materijala. Iza imena R&W stoji akademska slikarica Nina Iris Bešlić, idejna začetnica projekta. Priča je nastala 2010. godine i razvijala se kroz edukativne programe i eksperimentalne uratke, a na modnoj reviji će se predstaviti cjelovitom kolekcijom radova. Bit će predstavljeni kišni kaputi, vjetrovke, kabanice, suknje, torbe, ruksaci i maske. Svi proizvodi napravljeni su od reklamnih poliesternih materijala.

   

  BUBU WITH LOVE cr

  Bubu with love, high street brand prepoznatljiv je po majicama Srce. Službeno postoji od 2012., a dizajnerica Tara Turković bavi se modnim dizajnom od malih nogu. Brend je također prepoznatljiv po redizajniranom jeansu, majicama patkicama, medo kaputićima, i još mnogim lepršavim i razigranim komadima.

   

  MARTINA
  Martina Banožić predstavlja: circulation__2015
  Svaki odjevni predmet je oslikan ručno, vodootpornim tekstilnim pigmentima. Ideja je bila da se razradi ideje pristupi sa stajališta apstraktnog i ekspresionističkog slikarstva, tretirajući tkaninu poput slikarskog platna. Time odjevni predmet dobiva određenu dozu emocije i rukopisa kojeg pokret čini jedinstvenim.