ANA'S TIPS & TRICKS // blajh je nekada palio kosu, danas je to njegujuća, KREMASTA formula

  Veliki broj žena strahuje od posvjetljivanja kose izbjeljivačima (blajh). Danas, vjerujem, veliki broj salona ima više vrsta izbjeljivača te više ne koristi prah blajha koji je agresivno razarao pigment pa s time i sušio i lomio kosu.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  zrzt

  Mi u salonu imamo izbjeljivač baš za svaku vrstu kose – predlažem da provjerite kod svog frizera prije posvjetljivanja kakav izbjeljivač koristi.

  Izbjeljivač danas dolazi u obliku famozne keratinske kreme kojom odstranjujemo pigment i svijetlimo kosu. Apliciramo je i na korijen zato što nam kremoznost proizvoda olakšava upotrebu.

  Keratin kao sastojak štiti kosu i njeguje ju pa je kosa nahranjena, mekana i sjajna nakon tretmana.

   

   

  U prahu imamo klasične izbjeljivače s ljubičastim granulama koje nam pomažu otkloniti žuti pigment.

  Također, tu je poseban prah koji skida do 9 tonova što je savršeno za tamne kose, s kojih moramo skidati sve prethodne tonove koji su nataloženi na vlasima.

  Zelena glina pomaže nam otkloniti umjetnu boju, onu kojom ste bojali kosu kozmetičkim bojama.

  Glina je obavezna u salonu zato što je skidanje kozmetičke boje jedan od najvećih izazova u koloristici. Često su to boje kupljene u drogerijama što nam izazov čini puno većim od skidanja profesionalne boje.

   

   

  Najnovije što imamo u salonu je Miracle izbjeljivač, revolucija u izbjeljivanju, čarobnog mirisa koji ne tanji i ne isušuje kosu. Dokazano je u laboratoriju da je vlas ispod mikroskopa ostala identična nakon korištenja Miracle izbjeljivača - to nam dozvoljava da s njime možemo prelaziti i po prethodnim pramenovima što nama posao čini ležernijim.

  Izbjeljivači su jako važni, koriste se u koloristici za postizanje skoro svih svjetlijih tonova.

  Većina tehnika koje vladaju modnom scenom i to već godinama izrađuju se izbjeljivanjem. Balayage, ombre i sve izvedenice tih tehnika rade se izbjeljivanjem! Ne vraćajte se u prošlost kada se blajhom palila kosa, okrenimo se prema velikim promjenama koje se dešavaju sada i plasiraju nam predivne preparate kojima štitimo vašu kosu.

  Prije velikih tretmana provjerite kod svog frizera što koristi za tretiranje kose te kakve će biti posljedice. Konzultacija je osnova za povjerenje koje mora vladati u frizerskim salonima, gdje nam dajete u ruke svoju kosu.