Ana's TIPS & TRICKS // kako izabrati idealan FEN?

  Ako izdvajate svoje slobodno vrijeme kako bi kosu sredile same kod kuće, umjesto kod frizera, osnovna stvar koju morate imati je dobro sušilo za kosu. Fen je jedan od najbitnijih sredstava za izradu dobre frizure. On vam pomaže da frizura bude što brže i kvalitetnije napravljena, što je moguće samo ako imate dobar fen. Uz dobar alat svaki posao je puno lakši!

  Suši: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Josefina Andres Harpers Bazaar Georgina Grenville 5 683x1024
  Josefina Andres // Harper's Bazaar // Georgina Grenville

   

  Danas su fenovi u profesionalnim frizerskim dućanima dostupni svima i to za prihvatljive novce. Predlažem da izaberete profesionalan fen i olakšate si posao!

  Kod odabira fena vodite računa da bude lagan i dovoljno jak od 1800 vata ili više kako bi što brže posušio kosu. Uz fen dolaze i nastavci, oni su obavezni i jako važni pri izradi frizure.

  Ako niste vješti s izradom frizure, svakako koristite manju temperaturu na fenu te na kraju pustite hladan zrak, idealan je za završetak – pomaže da frizura bude dugotrajna!

   

  Josefina Andres Harpers Bazaar Georgina Grenville 5 683x1024
  Josefina Andres // Harper's Bazaar // Georgina Grenville

   

  Uski nastavci štite kosu od vrućine i usmjeravaju topli zrak da klizi po vašem pramenu, što je idealno za lijepo obrađenu i glatku frizuru.

  Ono veliko i okruglo pomagalo, koje imate prilike vidjeti u salonima, najjednostavnija je stvar za izradu frizure, ali samo za one jako, prirodno valovite kose. Pomaže da se zrak ne raspršuje pa kovrče ostaju prirodno lijepe.

  Dakle, fen birajte ovisno o kvaliteti i tipu kose. Nije svaka ista, a upravo će fen način sušenja omogućiti bolju kvalitetu lasi i dugotrajnost frizure. 

   

  Josefina Andres Harpers Bazaar Georgina Grenville 5 683x1024