Ana's TIPS &TRICKS // kako se frizura uklapa u LIFESTYLE? Lagana styling-analiza.

  Da, već na samom ulasku u salon vizualno analiziramo klijenta. Najvažnija nam je naravno kosa, koje je boje, dužine i kvalitete. No, tu je i stil odijevanja koji čini big picture: sportski, poslovni, eklektičan...

  Kod upoznavanja također nas zanima u kakvoj je branši, ne možete svuda raditi s rozom kosom. Naime, primijetila sam da ženama često njihov posao odredi stil koji moraju nositi, iako neke od njih nameću svoj vlastiti. Tu su i one koje vole isključivo praktično i jednostavno.

  Analizira klijente: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  beauty hair 2013 05 summer hair 02
  David Sims

   


  Ako je klijentica jako zaposlena te stalno mora biti uređena po pravilima, uglavnom predlažemo najnovije trendove. No, ne ističemo ih previše, već uklapamo u trenutno stanje kose te prilagođavamo kvaliteti i strukturi kose.


  Klijentice koje su sportskog duha i gotovo svakodnevno vježbaju, vole jednostavnije varijante frizura. To su frizure koje ostaju duže, često su podignute u rep ili pletenicu pa styling kose možemo naglasiti nekom posebnom bojom.
  Žene koje su imaju jednostavan stil odijevanja te se od njih se ne traži da na poslu nose zadnji krik mode, uglavnom su otvorene za sve solucije. Dozvoljeno im je da nose što žele pa to često vole iskoristiti i biti potpuno kreativne te često i mijenjaju frizuru.


  One klasične najčešće i ostanu takve, ne vole promjene pa godinama ne mijenjaju ništa.

   

  beauty hair 2013 05 summer hair 02
  Vogue


  Kad gledam osnovnu podjelu, igru vode dvije vrste klijenata: one jednostavne koje ne čine promjene i one ovisne o promjeni!


  Frizer uvijek mora sugerirati promjene i nametati novitete koji se učestalo javljaju, no isto tako treba i poštovati mišljenje klijenata. Svatko se vidi svojim očima, ono što je nama frizerima idealno i bolje, ne znači da će uvijek biti prihvaćeno. Dozvolimo ženama da se ne mijenjaju, to ih čini sretnima!


  Ona druga krajnost su kreativke, vole frizere slične sebi pa idejama nema kraja, prihvaćaju sve što je novo i vole biti drugačije te će odmah isfurati trendove.

   

   beauty hair 2013 05 summer hair 02

  beauty hair 2013 05 summer hair 02

  beauty hair 2013 05 summer hair 02beauty hair 2013 05 summer hair 02beauty hair 2013 05 summer hair 02