Ana's TIPS & TRICKS // kako spasiti sređenu frizuru od xmas JUŽINE?

  Južinu koja stiže ovih dana naša kosa baš i ne voli, no predlažem kako da se snađete, ukoliko ne stignete do salona.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Michelle Meinert Editorial11
  foto by Julio Barcena // model Michelle Meinert // L’Officiel Italia // Stylist Emiliano di Mola // hair Regina Khanipov

  Nakon pranja kosu učvrstite pjenom ili tekućim učvršćivačima pa krenite sušiti. Na djelomično osušenu kosu nanesite termalnu zaštitu u spreju pa ju modelirajte u željenu frizuru.

  Frizuru možete obrađivati fenom i četkom, peglom ili figarom. Svaki gotovi pramen učvrstite laganim lakom za kosu. Ostavite kosu da se dobro ohladi pa ju češljajte i fiksirajte jačim lakom ili puderom za volumen. On se stavlja samo u korijen kose i pazite da ne pretjerate!

  Michelle Meinert Editorial02
  foto by Julio Barcena // model Michelle Meinert // L’Officiel Italia // Stylist Emiliano di Mola // hair Regina Khanipov

  Ako je vaša kosa tanka i slaba, savjetujem vam da ju nakon obrađivanja oblikujete u ležernu, podignutu frizuru, duže će trajati, a i super će se isticati.

  Pletenice i visoki, zalizani repovi također su dobro došli za vlažne dane, a možete dodati i glitter ili ukosnice s kristalima.

  Duge i kvalitetne kose su puno izdržljivije pa samim time i vlagu podnese puno bolje. No, ipak kosu prije izlaska zaštitite i učvrstite laganim lakom za kosu.

  Michelle Meinert Editorial05