ANA'S TIPS & TRICKS // najbolja ulja za kosu su argan, kokosovo i ricinusovo

  Kosa najviše trpi tijekom promjene godišnjih doba, agresivnog kemijskog tretiranja te usred pretjerane pegle i figara, a na lasima se vidi i neuredan način života. No, spas je u uljima – dijelimo ih na masna i suha.

  Ona najpopularnija ujedno su i najučinkovitija. Zvijezda među uljima je arganovo ulje. Ima moć da prodire duboko u vlas gdje je čini elastičnom i snažnom, a pritom obnavlja i oštećene vrhove kose. Stavljamo li ga u vlasište - potiče i rast kose.

  Piše: Ana Kuštre @ Frizeraj & šminkeraj

  hair inebrya

  Foto: Inebrya

  Kokosovo ulje savršeno je za njegu kose I vlasišta. Obnavlja oštećenu kosu, zaglađuje ju i daje joj sjaj. Savršenog je mirisa i idealno je za jako suhe i čvrste kose. Spada pod jaka i masna ulja pa se s njim rade i maske koje obavezno isperemo.

  Ricinusovo ulje oduvijek je poznato kao najprirodnije sredstvo za poticanje rasta kose, obrva i trepavica.

  Bademovo ulje i njegov prirodan protein njeguju vlasište sprečavajući ispadanje kose i čineći ju jačom i snažnijom. Visoki sadržaj vitamina E posebno je koristan za ishranu oštećene kose.

  Želite li kosu liječiti i njegovati uljima isprobajte ih više i nađite onaj koji vam najviše odgovara. S uljima treba biti strpljiv pa im dajte šansu da prirodnim putem vaša kosa bude zaštićena i zdrava.