ANA'S TIPS & TRICKS // radila sam na projektu s 200 studenata MUZIČKE, LIKOVNE I DRAMSKE AKADEMIJE i TEKSTILNO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA

  Rad za scenu u kazalištima i koncertnim dvoranama uvelike se razlikuje od naše beauty salonske industrije. Svakim novim projektom pomičem granice vlastite kreativnosti i uživam raditi s maštom, koja tamo ima smisla i uvijek je dobrodošla. Tome sam bila svjedok i ovog glazbenog vikenda kada sam radila opera-basnu Animal Farm.

  U projektu je sudjelovalo više od 200 studenata Muzičke, Likovne i Dramske akademije te Tekstilno tehnološki fakultet pod vodstvom kostimografkinje Barbare Bourek.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  animalfarm1

  Uvijek je divno raditi s Barbarom, ona voli dogovor i uvažava svaku našu ideju i zamisao pa je s njom suradnja skladna i na visokom nivou.

  A tu smo bili i mi, pod iskusnom palicom moje poslovne suradnice i partnerice Irene Königsknecht, dugogodišnje kazališne majstorice kose i maske.

  animalfarm131

  Ana u društvu jednog od likova

  Super je povremeno odmaknut se od balayagea i valova i svojim rukama stvoriti jednu cijelu životinjsku farmu.

  Osim velike kreativnosti koja me cijelu ispunila zadovoljstvom i srećom, tu je i ta posebna energija mladih ljudi koji daju svoj maksimum do zadnje sekunde.

  animalfarm4

  Često me pitaju što se dešava iza te scene? To je zabavno i kreativno mjesto gdje svatko radi ono što najbolje zna i ulaže svoje znanje i trud u svaki kostim i masku da bi se na sceni glumac, plesač ili pjevač uživio u svoju ulogu.

  Sve je to popraćeno jednom dobrom vibrom posebno kada radiš s mladom ekipom željnom uspjeha.

  animalfarm9

  Kada si okružen pjevačima pozitivnoj energiji nema kraja, oko nas je uvijek pjesma i glazba pa je pravo zadovoljstvo raditi u tim uvjetima.

  Nakon višesatnih priprema čarobno je sjest u redove Lisinskog i promatrati mješavinu tih silnih talenata pa je biti dio jedne tako kreativne glazbene scene čast i zadovoljstvo.

  Foto: Arhiva Animal farm / Ana Kuštre

  animalfarm2animalfarm3animalfarm5animalfarm6animalfarm7animalfarm11animalfarm12animalfarm56animalfarm65animalfarm77animalfarm78animalfarm84