Ana's TIPS & TRICKS // rasčešljavanje, raspetljavanje, čupkanje... kako kosi dati UREDNOST?

  Znam da se većina vas često bori s rasčešljavanjem svoje kose. Osim preparata kojima tretiramo kosu tijekom pranja, a pomažu upravo rasčešljavanje, češljanje ćemo olakšati i adekvatnim priborom. Također, primijetila sam da većina kosu češlja tek kada je posušite fenom, to nije dobar postupak!

  Zna znanje: ANA KUŠTRE @ Do šminke i frizure za pol vure

  Anna Ewers Model02

  Anna Ewers // Vogue Paris // foto Mikael Jansson // styling: editor-in-chief Emmanuelle Alt


  Kada na kosu nanesete regenerator ili masku kojom njegujete kosu, krenite s prvom fazom rasčešljavanja. Da bi maska odradila svoj posao potrebno ju je češljem razvući od korijena do vrha.
  Mokru kosu češljamo češljem, tanke i rijetke kose normalnim češljem za rasčešljavanje dok one jako guste i frčkave sa što širim zupcima.

   Anna Ewers Model02


  Laganim i nježnim pokretima isperite masku kako vam se kosa ne bi ponovo zapetljala.
  Kada je kosa prosušena do pola, nanesite suho ulje kako bi vam se češljanje što više olakšalo, tek onda krenite s izradom frizure. Kada je kosa prosušena ili suha, raščešljavamo je četkom. Ne koristite jeftine i plastične četke jer one uništavaju i lome lasi!

  Anna Ewers Model02


  Do slijedećeg pranja svakodnevno kosu češljajte četkom: jako kovrčave kose se uvijek češljaju češljem jako širokih zubaca, četkom nećete uspjeti učiniti ništa osim što ćete uništiti kovrče.
  Da biste si svakoga dana olakšali postupak češljanja, na kosu nanesite par kapi ulja, olakšava vam posao, a dodatno ona dobiva potrebnu hranu i zaštitu.

   

  Anna Ewers Model02,