Brend RAZZETTINI – WE ARE CHAOS // kaotično stanje, vjerski dramatični elementi i eksperimentalna konstrukcija

  Brend Razzettini osnovao je Vicko Racetin. Predstavio se na nedavno održanom Zagreb design weeku, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Ovo je dio specijala na itgirl.hr, o modnim autorima koji su se predstavili na ZGDW 2021.

  ZF 7525

  Impresivnih modnih oblika, kolekcija 'We are chaos' okreće se eksperimentalnim formama inspiriranima vjerskim obilježjima.

  ZF 7227

  Pritom dizajner donosi kaotične strukture, uzbuđuje i izaziva gledatelja na reakciju. U tome mu pomažu i stilski elementi buntovnih stilova - punka i rocka.

  ZF 7513

  Evo što je izjavio dizajner Vicko Racetin.

  - Kolekcija “We are Chaos” se osvrće na društvo u državi pri čemu se metaforički oslikavaju vjerska uvjerenja pojedinaca te njihova psihološka stanja. Različitim tehnikama realizacije odjeće prikazuju se vjerski motivi kroz prizmu, odnosno nastoji se opisati druga mračna strana vjere kroz novu jedinstvenu siluetu. Skulpturalne forme su izvedene odjećom koja je na različite načine reciklirana, obrađena, dorađena ili ponovno korištena - .

  ZF 7562

  Na kreativan način, autor otkriva i vlastite snažne emocije spram religijskih obilježja, igra se njima na hrabar način, donosi naglašene konstrukcije i siluete.

  ZF 7235
  Vicko Racetin priprema model za izlaz

  Radi na održivi način, koristi reciklirani tekstil i ostale materijale. Krune, aureole, vjenčanica, rogovi i sve ostalo dio su njegova teatra koji se likovno igra vjerskim elementima.

  ZF 7551

  Rezultat je dosta dramatičan, izazovan, no u centru svega vidi se inovativna konstrukcija i forme koje čine siluetu teatralno skladnom.

  ZF 7222

  Super fotke iz backstagea ustupio mi je Zvonimir Ferina – veliko ti hvala! Pravi si majstor.

  ZF 7231

  Make-up je radila super kreativka Ivana Bilandžija-Billy.

  ZF 7240

  Ovu i teme o dizajnerima na ZGDW posvećujem Ani Lendvaj, dragoj prijateljici i kolegici koja bi znala cijeniti ove kolekcije, kreacije i općenito tu vibru. I išle bismo po backstageu i lovile kreativce usred njihovog finiširanja modela pred sam izlaz. I prepoznala bi draga Ana svu tu silnu dobru energiju koja se desila ovoj novoj generaciji – u vrijeme ludila, svjetske drame, promjena i tog nekog osjećaja da se stvari kreću ma koliko god svijet bio u banani. Da ipak, kreativnost će pobijediti sve, ona uvijek postoji, ona ima svoj život, pozitiva je uvijek s nama i u nama, samo ako je izaberemo.

  ZF 7501

  Fotke s piste ustupila je PRiredba.

   DSC02743DSC02747DSC02750DSC02753DSC02756DSC02759DSC02765DSC02770DSC02772DSC02775DSC02781