CLASSIC_info // jer ona je ANTI-AGE styling. Koje su 4 vrline omiljene BIJELE KOŠULJE?

  Bijela je košulja izašla na svjetlo dana prije oko stotinjak godina, do tada je bila u ulozi donjeg rublja. Evoluirala je iz duge bijele haljine koju su dame nosile ispod krinoline. Velika i široka, odrađivala je ulogu još jednog sloja koji su žene svakodnevno navlačile na sebe: Osim korzeta, za damu se podrazumijevalo da nosi dugu bijelu pamučnu pod-haljinu.

  Polako, ali sigurno, bijela pod-haljina se smanjila i krojno sjedinila s košuljom iz muške garderobe! Danas je poput praznog platna kojeg ukrašavamo po želji i raspoloženju... Imamo dvije savršene opcije - košulju i bluzu.

  zaara
  Zara


  1. Uvijek djeluje fresh, daje stylingu dozu svježine. Pomlađuje, ona je jedan od najboljih stilskih anti-age elemenata!

  2. Klasična je, iznad trendova, neopterećena prolaznim hitovima. Mnogi je dizajneri danas koriste kako bi naglasili onaj bezvremenski chic!

  3. Paše na sve – bijelu košulju nosimo na traperice, pidžama-hlače, culottes, na pencil suknju, boho minicu, elegantno odijelo, na grunge čizme.

  4. Podnosi baš sav nakit i prema tome mijenjakarakter – biseri je čine retro klasičnom, lanci i šiljci daju joj pankerski okvir. Crne kožne trakice oko kragne najavljuju avangardan karakter, dok velika mašna podsjeća na barok. Zlatni ili srebrni lančići prizivaju poslovni power dressing, dok končani nakit najavljuje festivale…

   Jedan od majstora bijele košulje bio je talijanski dizajner Gianfranco Ferré, genijalac koji je od ovog kroja činio čuda i donosio je na modnoj pisti u niz čarobnih varijanti... koje nosimo i dan danas! Zvali su ga - arhitekt mode. Osim njega, čarobnjaci su bili i Yves Saint Laurent te Hubert de Givenchy, ali i Armani, ljubitelj minimalizma.