Folklor romansa / H&M @ HNK

  Hrvatsko narodno kazalište u srcu Zagreba jučerašnje je sunčano predvečerje dočekalo ukrašeno etno bajkom nove H&M Studio kolekcije za jesen 2016. Kaubojke s metalnim aplikacijama, žestoko dobar vez u tonovima crvene i crne, jakne od baršuna, topovi s prozirnim rukavima i najromantičnija kolekcija za curice (plus slatka plišana pelerina za dečkiće) predstavljene su u svečanoj dvorani na 1. katu. Malo Meksika, malo Perua, Mongolije i Španjolske – tako se otprilike može opisati nova Studio kolekcija koja nudi niz divnih, statement komada za velike i male.

  IMGP4562

  - H&M Studio kolekcija naglašava neku novu ženstvenost. Sve je inspirirano ženskom snagom i moći, uz svježu notu folklora i romantike. Ona je dorađena kroz detalje no opet vrlo moderna i svježa – izjavila je kaže Ann- Sofie Johansson, kreativni savjetnik u H&M-u.
  - Jako mi se sviđa što je napravljena upečatljiva kolekcija od tako osnovnih komada. Možete napraviti savršenu kombinaciju od osvježene klasične odjeće, naročito ako se uzme u obzir da se o dorađenim detaljima - izjavio je Andreas Lowenstam, dizajner za mušku odjeću u H&M-u. Dominantne tkanine u kolekciji su reciklirana vuna - miks kašmira i merino vune, zatim najlon i miks svile i pamuka, a boje maslinasto zelena, smeđa, tamno plava, siva i siva - . Prva H&M dječja Studio kolekciju inspirirana je pričama poput Alise iz zemlje čudesa ili švedskim pričama Johna Bauera, s vezom, volanima i printom kao glavnim elementima.

  Danilo Drobnjak Lana Radnic
  Danilo Drobnjak i Lana Radnić iz H&M-a

  IMGP4509IMGP4515IMGP4521IMGP4534IMGP4555IMGP4557IMGP4670IMGP4738