Fotograf LUKA JURIĆ & model Josip Joško Tešija // potraga, transformacija i hrabrost

  Luka Jurić i Josip Joško Tešija napravili u vizualni esej o životnim promjenama, a sam autor otkriva vlastita razmišljanja i motive u vezi ove pomalo dramatične foto-priče.

  IMG 6434 Enhanced SR

  - U starim vremenima kravlja lubanja sa rogovima smatrala se simbolom svake velike promjene, a to je ono kroz što ja trenutno prolazim obzirom da sam se s 19 godina odvažio preseliti u Zagreb iz Zadra, te otići u potragu za svojom željom da se isprofiliram kao vrhunski fotograf i umjetnik. Lubanja se koristi za predstavljanje transformacije, hrabrosti i neustrašivosti i smatra se simbolom nade i zaštite, a ne samo negativnim ili morbidnim simbolom – ispričao mi je Luka.

  IMG 6390 Enhanced SR

  Novi početak, nada, vjera u dobrotu i život neiscrpne su teme fotografa, koji nam tako otkrivaju vlastite emocije. Snažan osjećajni karakter fotografija naglašava tamnu, ponosnu atmosferu, s nadom i vjerom u dobro sutra.

  IMG 6350 Enhanced SR

  Što se tiče samog modela Josipa, često surađuje s brojnim fotografima te je u stanju pročitati njihove ideje i prezentirati ih pred kamerama, poput nekog glumca koji definira emociju u stanju mirovanja.

  IMG 6380 Enhanced SR

  - Josipa sam odabrao kao modela koji je primjer stvaranja i rada u umjetnosti i modi jako dugi niz godina i svojevrsno je bezvremenski kvalitetan u konstanti, a beba predstavlja moje početke u karijeri i mene kao umjetnika – javlja autor fotografija.

   IMG 6357 Enhanced SR

  IMG 6369

  IMG 6415 Enhanced SR