FWZ / Boja limuna, smoking & Organica

  Sinoćnja prva večer Fashion Weeka Zagreb, koji se ovih dana održava u Hypo Centru, donijela je na pistu neka osvježenja - tonovi limuna i električno plave brenda iz Budimpešte Maison Marquise for Trendcy najednom su prednost dali ručno oslikanim intenzivno kolorističkim, zanimljivo spetljanim Organica haljinama Ivane Popović & Maria Miše (uz slatke cipele Boromira iz Borova), a ton ozbiljnosti večeri su priuštile kombinacije smokinga i haljine u jednom, dizajnerski potpis londonskog brenda Fabryan.  

   

  Maison Marquise 23

  Maison Marquise


  Umjetnica Staša Čimbur iza koje su brojne izložbe diljem svijeta, te koja je dulje vrijeme prisutna u Amsterdamu, kao jedna od aktera modno-umjetničke scene, prezentirala je šešire i torbe. Njezin prepoznatljiv stil, ovoga puta osmišljen za kolekciju Generalna proba: Ratatouille uključuje ručno bojanje, pletenje i detalje koji ponekad podsjećaju na dvorce u malom, čime Staša otkriva jedan bajkovit svijet ovih ponekad egzotičnih modnih dodataka.

   

  ivana popovic 66

  Ivana Popović Organica


  Londonska The Wandering Collective for Trendcy kolekcija inspirirana je svijetom geometrije i color block stilom koji je u ovoj interpretaciji bio potpomognut i šeširima nalik na one koje nose toreadori. Crnu i bijelu koristila je i naša dizajnerica Ivančica Hrustić, te predlaže haljine perforiranih tekstura - od velikih oblih do mrežastih, upotpunjenih sitnim zrcalnim aplikacijama. Kolekciju je kombinirala s torbama dizajnerice Danijele Bilić.

   

  Stasa Cimbur 9
  Staša hats

   
  Crna eko koža i matirana vunena tekstura krajnosti su koje je spojila autorica Natalija Smogor - kolekcija prati minimalizam, te kombinira fluidne i krute materijale. Za razliku od nje, dizajnerica Marina Lacković @ Larie predlaže transparentne kreacije, naglašavajući siluetu višeslojnim tilom. Pri radu koristi i brojne sjajne aplikacije, koje na prozirnim materijalima izgledaju poput nakita za tijelo.

  Zagreb Fashion Week kombinira revije naših i stranih dizajnera, a tako će se nastaviti i sljedeće dvije večeri u zagrebačkom Hypo centru.

  Foto: Goran Matijašec

   

  fabryan5

  Fabryan

   

  The Wandering Collective 3

  The Wandering Collective

   

  ivancica hrustic 2

  Ivančica Hrustić

   

  Larie 5

  Marina Lacković @ Larie

   

  Natalija Smogor 3

  Natalija Smogor