Grafički efekti @ Fashion.hr

  Novija imena na modnoj sceni predstavila su se sinoć na Fashion.hr-u koji se ovih dana održava na Zagrebačkom velesajmu: grafizmi odnosno njihova snaga i matematički ustroj inspirirali su Galu Vrbanić, odličnu mladu dizajnericu i kćerku naše svjetski uspješne kreativke Ksenije Vrbanić. Striktno crno zastupaju i Coded Edge – ovoga puta njihova kolekcija Metonym zaobilazi teatralne kraljice i smješta se u skladan pret-a-porter koji je na tragu urbane street-style mode obojene u grunge i punk. Remenje dodatno pojačava dojam snage…

  GALA VRBANIC65
  Gala Vrbanić - trake kreiraju teksturu koja prekriva čitavo tijelo i stvara dinamičnu haljinu koja pri pokretu otkriva različita lica...

  Kad smo kod grungea – početak devedesetih potiče na rad našu dizajnericu Katarinu Smolić koja predstavlja Obekei. Sporski-techno-grunge modeli nose beanie kapice i crno-bijele pruge: na komičan i simpatičan način autorica reinterpretira zatvorske odore i na prednjicu vješa – lisice. Koje u ovom mediju predstavljaju frajerski modni nakit. Ana Bogdan ima široke pruge koje se protežu njezinim raskošnim suknjama, Martina Budek @ Aman koristi karirano i kocke. Čvrsti grafizmi i kontrast crne i crvene, u dijagonali, pojavljuje se kod Ane Jagić @ Hedra. Njezina odjeća podsjeća na retro Star Trek kostime i insinuira odore za stjuardese budućnosti.

  U sklopu programa emitiran je kratki dokumentarni film In memoriam Ani Lendvaj u kojem su o Ani govorili njezine kolege i prijatelji: Branka Donassy, Matija Vuica, Dženisa Pecotić, Tonči Vladislavić, Vjeko Franetović, Nikica Ivančević, Vinko Filipić te glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, koji je najavio i osnivanje Modne nagrade Ana Lendvaj.

  CODED EDGE74
  Coded Edge - krune je zamijenilo kožno remenje. Transparentna je tkanina najava nježnije kolekcije nego prije, no moćan dojam naglašen je linijama koje čine neodoljiv darkerski sklad. Crna je i dalje inspiracija, autori se sada igraju sportskim formama i  elementima.

  OBEKEI5
  Obekei - kao i uvijek vidimo konotacije s početka devedesetih, ovoga puta grunge je nadograđen zatvorskim chic detaljima. Linijama je naglašena dinamika, rastvorena je prednja ploha i propisno razigrana.


  AMAN33
  Aman - Martina Budek kreira za damice koje vole karirano i strukirano. Slatke haljine imitiraju britanski motiv, super-popularan u svijetu elegancije, no ujedno jedan od sinonima za punk i grunge. Kontrasti se vole, naročito u modi.

  AMAN13
  Aman

  ANABO2
  Ana Bogdan - navy suknja je narasla i sada imitira balsku kreaciju kojoj je dovoljan običan T-shirt. No, ovdje autorica predlaže majice s printom i grafizmima inspiriranima cvijećem.

  HEDRA DESIGN ANA JAGIC4

  Hedra Design - Ana Jagić predlaže Spectrum kreacije koje bi baš bile idealne za novi nastavak Petog elementa. Njezine odore obožavale bi dame iz budućnosti.

   

   

  GALA VRBANIC1

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC2

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC13

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC14

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC32

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC44

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC45

  Gala Vrbanić

  GALA VRBANIC47

  Gala Vrbanić

   

  CODED EDGE3

  Coded Edge

  CODED EDGE4

  Coded Edge

  CODED EDGE5

  Coded Edge

  CODED EDGE22

  Coded Edge

  CODED EDGE32

  Coded Edge

  CODED EDGE41

  Coded Edge

  CODED EDGE44

  Coded Edge

  CODED EDGE45

  Coded Edge

  CODED EDGE66
  Coded Edge

   

  OBEKEI1
  Obekei

  OBEKEI2

  Obekei

  OBEKEI3

  Obekei

  OBEKEI4

  Obekei

  OBEKEI6

  Obekei

  OBEKEI7

  Obekei

  OBEKEI8

  Obekei

  OBEKEI11OBEKEI16

  Obekei

  OBEKEI41OBEKEI45

  Obekei

  OBEKEI56

  Obekei

  OBEKEI63

  Obekei

   

  AMAN3

  Aman

  AMAN4

  Aman

  AMAN5

  Aman

  AMAN44

  Aman

   

  ANABO3

  Ana Bogdan

  HEDRA DESIGN ANA JAGIC1

  Hedra design

  HEDRA DESIGN ANA JAGIC2HEDRA DESIGN ANA JAGIC145

  Hedra design