ITS ARCADEMY @ TRST - "Save Creativity" // IMPRESIVNA, bogata modna arhiva otkriva da IDEJA nema rok trajanja

  Prošli je vikend u Trstu održano 20. po redu International Talent Support, jedno od vodećih modnih natjecanja u Evropi te je povodom jubileja otvoren muzejski prostor raskošne i bogate arhive natjecanja.

  ITS ACADEMY TRISTE 2022 895

  - Čuvali smo kreacije od 20 godina, potpisuju ih finalisti, kako bismo predstavili publici i ljubiteljima mode te onima koji se dizajnom bave, koncepte, kreativnost i inovativnost talenata iz čitavog svijeta. Jako sam ponosna na tim i sve nas koji smo osmislili ovaj projekt koji je nova stepenica u priči o ITS-u. Arhiva predstavlja niz talenata, kreacija, inovacija i ideja koje odišu slobodom i maštom – istaknula je organizatorica i kreativna direktorica platforme ITS, Barbara Franchin povodom otvorenja ITS Arcademy.

  ITS ACADEMY TRISTE 2022 9

  Ako ITS Contest predstavlja arku u istraživanju kreativnog svijeta koji otkriva skrivene talente, ITS Arcademy je luka u koju njihova kreativnost pristaje, čuva se i širi. ITS Arcademy je arhiv, izložbeni prostor i akademija. Radi se o jedinstvenoj baštini natjecanja - 14.359 portfelja, 1.077 modnih artikala, 160 dodataka, 118 komada nakita i 700 od fotografskih projekata. To je živi i dinamični izložbeni prostor za izložbe i događanja, ali i centar za učenje, proučavanje, dijalog i raspravu otvoren prema teritoriju i svijetu, bez granica, sve usmjereno oko kreativnosti – objavio je ITS.

   

  @dubravkapz #trieste #italy #design #itsacademy #design #exhibition ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

   

  ITS Arcademy otvorio je svoja vrata za javnost izložbom 'La Prima Mostra', kustosa i svjetski priznatog povjesničara mode Oliviera Saillarda.

  ITS ACADEMY TRISTE 2022 95

  - ITS Arcademy je izvrstan radi ambicioznosti i kvalitete kolekcija koje sam imao privilegiju otkriti u Trstu. Već 20 godina, Barbara Franchin i njezin tim posvećeni su promicanju kreativnosti u nastajanju, podržavajući je bez diskriminacije, otvarajući svoje nagrade kandidatima iz cijelog svijeta. Sa strogošću kustosa i strašću kolekcionara, Barbara je sačuvala dragocjenu arhivu dokumenata, portfelja, fotografija, videa, odjeće i dodataka koji svjedoče vitalnost suvremene kreativnosti u modi. Naša je odgovornost da to uprizorimo, da to predstavimo i poštujem talent svakog od autora – istaknuo je Saillard povodom otvorenja.

  ITS ACADEMY TRISTE 2022 44

  Prostor ITS Arcademy krase lutke i izložbeni primjerci, koncepti, kreacije i ideje autora iz čitavog svijeta, a jedna stvar postaje jasna. Naime, ideja i od prije 20 godina ima snagu, ona nema rok trajanja.

  ITS ACADEMY TRISTE 2022 562

  Kreativnost je bezvremenska, ne tiče se trenutka, iako ga opisuje na specifičan način. Moda i kultura odijevanja ovdje otkrivaju momente raznih autora s raznih strana svijeta te postaje jasno da je riječ o izuzetnoj arhivi koja će svake godine postati bogatija. Ovaj projekt jača poziciju Trsta kao modnog grada na svjetskoj mapi.

   11 ITS Arcademy Award ITS2022 PDA 003

  Barbara Franchin imala je prije 20 godina ideju koja je omogućila brojnim autorima da danas zabljesnu u svijetu mode – naravno, tu je i njezin veliki tim bez kojeg bi sve to bilo nemoguće, kako je i sama naglasila više puta.

  its dpz

  Otvorenju izložbe ITS Arcademy prisustvovala sam dan prije samog natjecanja ITS.

   ITS ACADEMY TRISTE 2022 8ITS ACADEMY TRISTE 2022 12ITS ACADEMY TRISTE 2022 21ITS ACADEMY TRISTE 2022 22ITS ACADEMY TRISTE 2022 26ITS ACADEMY TRISTE 2022 56ITS ACADEMY TRISTE 2022 66ITS ACADEMY TRISTE 2022 74ITS ACADEMY TRISTE 2022 88ITS ACADEMY TRISTE 2022 215ITS ACADEMY TRISTE 2022 515ITS ACADEMY TRISTE 2022 9955