JOSIP JOŠKO TEŠIJA i njegove emotivne ekspresije pred objektivom // 'Inoventni momenti' nastaju godinama

  Ovo je naziv za album koji zapravo nastaje godinama – 'Inoventni momenti', sve je stvoreno u mom stanu, imam takozvani mali studio – javlja mi Tešija i šalje fotke.

  566

  Na scenama njegovo lice, lako je vidjeti razne ekspresije, emotivne igre, ljubav prema kameri, sceni, stiliziranju, kreiranju ideje i razvijanju iste.

  I sve radi sam, kod njega je osmišljavanje projekta fotkanja dio kreativne priče, igra se s lakoćom raznim inspiracijama.

  Odrasli je kreativac, a kao dijete gleda u tu kameru, sretan i očito emotivno naklonjen istraživanju ne samo umjetnosti, već i svakodnevice.

  9i

  U stiliziranju koristi nakit, kreacije naših umjetnika te impresivan dizajn s naglaskom na metal.

  Hladnoća tog istog metala ističe moćan karakter fotografija, no pogled je blag i emotivan. Nastaje zanimljiva priča koja zapravo okriva koliko Tešija zapravo voli i živi kroz kreativan rad.

  Evo što mi još javlja:

  - Sve sam složio kod sebe u stanu, od platna, reflektora, šminke, ideje… Jedno moram naglasiti, fotografije su iskrene, nema uređivanja, filtera ili photoshopa… bez uljepšavanja ili neke tehnike dorade. Sam se fotografiram, šminkam, vrvim idejama. Najčešće se sve vrti oko nakita, jer sam mnogim našim sjajnim umjetnicima zaštitno lice i muza. Na fotografijama nosim nakit koji potpisuju Mario Nokaj za Lapidarium, akademski kipar Ivan Midžić Midžo, Smiljka Franjić i Romina Andžek. Odjeću potpisuje Tomislav Bahorić za Spirit – .

  Šminkom manipulira izričajem u pogledu, mijenja raspoloženja pred kamerom. Otkriva vlastita brojna lica.

  4f