Modni dokumentarci @ 5. EFFF

  Peti po redu Elle Fashion Film Festival održat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac, od 28. do 30. svibnja 2015. Ove godine festival je dio manifestacije Rendez-vous, velikog predstavljanja francuske kulture u Hrvatskoj, stoga će na programu biti isljučivo francuski filmovi, njih čak devet.

   cartier


  Prvi dan svečanog otvorenja prikazivat će se igrani film Saint Laurent, redatelja Bertrand Bonello, koji tek dolazi u naša kina, tako da  je ovo premijera za uzvanike prilikom otvorenja festivala. Svi ostali filmovi  na program su dokumentarni, poput I post therefore I am koji govori o nevjerojatnoj pretvorbi mladih anonimaca u prave zvijezde društvenih mreža, te čini okosnicu ovog zabavnog dokumentarca. Instagram, Twitter, Facebook, Vine, Pinterest – pristupačnost i popularnost sveprisutnih društvenih mreža omogućila je ovim ambicioznim poduzetnicima neograničenu svakodnevnu komunikaciju s ljubiteljima mode diljem svijeta. Zatim filmovi The Parisienne, The Balmain style,  Pop models, te zanimljiv - Fashion in 1990’s,  gdje je Loic Prigent usmjerio svoju kameru prema prošlosti. U ovom dokumentarcu donosi jedinstven pogled na bogatu scenu modnih događanja u devedesetima.

  ysl

  Posjetitelji će moći pogledati i film Cartier, The little red box, koji priču vodi od otvaranja prvog ateliera u Parizu do nedavne narudžbe za kraljevsko vjenčanje Kate i Williama. Posjetitelji će uz već nabrojene moći pogledati i  filmove  YSL, Tout terriblement, kao i La machine mode.

  Ulaz na sve projekcije u petak i subotu 29.i 30. svibnja je besplatan.