Neven Mihić / izložba tokica i mini šešira

  Neven Mihić, modni dizajner po struci, jedan je od naših najboljih kazališnih kostimografa novije generacije a sada njegove tokice i šešire (koji su mu velika strast) možete pogledati i  u zagrebačkom lounge baru Witness (Amruševa 1) u sklopu izložbe Fascinatori. Postat ćete svjedoci njegovog stylish i elegantnog dizajna koji vuče inspiraciju iz stilova s početka prošloga stoljeća, kad su žene za brojne prigode nosile tokice i šeširiće ukrašene majušnim, no fascinantnim detaljima.

  NEVEN MIHIC 1

  - Pokrivala za glavu napravio sam od filca s detaljima od nojevog perja i svjetlucave čipke. Inspirirala me i popularna, izvanredno kostimografski osmišljena serija Downton Abbey. Izradio sam ih uglavnom ručno, za dio sam koristio mašinu - izjavio je Neven Mihić. Autor je svoje djelovanje usavršio upravo u mini šeširima, kreira ih s elegancijom retro dizajna koji je ženstven i skladan. Rezultat izgleda poput pravog umjetničkog djela! Svakako bi se kolekcija svidjela britanskim damama koje glavu s ponosom ukrašavaju prilikom odlaska na konjičke utrke. Neven inače radi kostimografije za balet, operu i druge kazališne forme.

  Foto: Marko Kodila i Boris Mataković

  NEVEN MIHIC 4

  - Cilj mi je tokice vratiti u svakodnevnu garderobu dama, naročito kad se radi o posebnim prigodama kao što su vjenčanja, krštenja, odlazak u kazalište… - izjavio je kostimograf Neven Mihić.

  NEVEN MIHIC 2NEVEN MIHIC 3NEVEN MIHIC 5NEVEN MIHIC 6NEVEN MIHIC 7NEVEN MIHIC 9NEVEN MIHIC 10NEVEN MIHIC 11NEVEN MIHIC 12