NEW LIFE i 199144 TIRE CALLIGRAPHY // 'gender neutral' odjeća inspirirana borilačkim vještinama, svaki komad nosi se na više načina

  Brend Tire Calligraphy osnovali su Matej Pašalić, akademski kipar i Matija Brlek, diplomirani ekonomist marketinga. Predstavili su se na nedavno održanom Zagreb design weeku, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Ovo je dio specijala na itgirl.hr, o modnim autorima koji su se predstavili na ZGDW 2021.

  ZF 7485

  TC21, predstavljena na Zagreb Design Weeku 2021 sastoji se od dvije kolekcije - New Life i 199144. - Finalisti smo kategorije Award te sudionici fashion showa – kažu autori. - Primarna inspiracija čitave TC21 ponude, odnosno inspiracija za obje kolekcije je Koreja, preciznije prakticiranje tradicionalne korejske borilačke vještine Kuk Sul Do te njeni korijeni vještina Hwarangdo. Crna simbolizira mudrost u Koreji - .

  Dizajnom promoviraju prakticiranje borilačkih vještina za koje vele da je ultimativno iskustvo uma i tijela. Inzistiraju i da je sama ustrajnost u vježbanju – vještina za sebe. A ova je roba idealna i za sami pokret, oslobođena je detalja koji bi eventualno sputali dinamiku tijela.

  ZF 7470

  Potpisuju bazični streetwear neutralnih tonova. Hoodice i majice imaju glavnu riječ, sve je producirano u Hrvatskoj.

  - New Life kolekcija sastoji se od tri komada, dva T-Shirta i hoodiece. Sve su to komadi s kakvima smo i počeli brand, a roba je kakvu sami i danas nosimo, streetwear, koji nas je i dobrim dijelom kroz subkulture i definirao. Roba u kojoj se osjećamo najugodnije – vele autori.

  199144 druga je kolekcija koja se kreativno slaže i nastavlja na New Life.

  DSC02815

  - 199144 je kolekcija koja predstavlja premium komade, što se može primijetiti u krojevima i izboru materijala. Odlučili smo kroz premium dio kolekcije, predstaviti u potpunosti nove komade za TC i time našu publiku. Osmislili smo naše prve hlače, parku i tote torbu. Za te komade odlučili smo se za crni keper, materijal kojeg smatramo funkcionalnim jer je durabilan, „otporan na uvjete“, a opet fleksibilan u smislu da se s vremenom, nošenjem i pranjem mijenja, prilagođava svakom „korisniku“, mogli bismo reći, imat će onaj „aging“ efekt, kao što i druge dobre stvari s vremenom postaju bolje - .

  Pošto su borilačke vještine i prilagodljivost glavna inspiracija, svaki komad može se nositi na više načina. Tu je i gender neutral karakteristika, kreacije nisu podijeljene ni u kom pogledu. Kreacija oslobođena tradicionalnih normi u fokusu je brenda.

  DSC02830

  - I TC21 kao i prošle kolekcije stvorena je imajući na umu mlade osviještene osobe, bila to djevojka, mlada žena dovoljno sigurna u sebe da može izjuriti van u majci pa čak i hlačama od momka, muža ili starijeg brata te i dalje izgledati atraktivno i ženstveno; kao i s druge strane misleći na te muškarce. Jer ugodan, nosiv te ne i manje važno, funkcionalan komad odjeće kojim definiraš svoj stil, nije ograničen na samo određene profile ljudi, mi ga zamišljamo te predstavljamo prikladnog za sve. Dodatno, ugodan i nosiv komad odjeće ne mora nužno biti jednostavan, Dobokh Parkha najkompleksniji je komad kojeg smo do osmislili, uz Dobokh Pants, misleći pritom na krojeve te mogućnosti nošenja, a da na prvu izgledaju kao samo „obična crna jakna i hlače“. Opet se vraćam na prilagodljivost i ponekad i iluziju koju borilačka vještina u svom izvođenju može predstavljati – javljaju autori.

  Super fotke iz backstagea ustupio mi je Zvonimir Ferina – veliko ti hvala! Pravi si majstor.

  DSC02823

  Make-up je radila super kreativka Ivana Bilandžija-Billy.

  DSC02818

  Ovu i teme o dizajnerima na ZGDW posvećujem Ani Lendvaj, dragoj prijateljici i kolegici koja bi znala cijeniti ove kolekcije, kreacije i općenito tu vibru. I išle bismo po backstageu i lovile kreativce usred njihovog finiširanja modela pred sam izlaz. I prepoznala bi draga Ana svu tu silnu dobru energiju koja se desila ovoj novoj generaciji – u vrijeme ludila, svjetske drame, promjena i tog nekog osjećaja da se stvari kreću ma koliko god svijet bio u banani. Da ipak, kreativnost će pobijediti sve, ona uvijek postoji, ona ima svoj život, pozitiva je uvijek s nama i u nama, samo ako je izaberemo.

  DSC02813

   Fotke s piste ustupila je PRiredba.

   DSC02805DSC02822DSC02826