Pimp my Pump @ Adidas ZX Flux

  Povodom obljetnice smrti velikana reggae glazbe Boba Marleyjea, street art umjetnici i Adidasovi ambasadori Pimp my Pump u nedjelju su organizirali block party.  Za dobru atmosferu i reggae ritmove pobrinuli su se DJ Chill i DJ Jeff Jarunski, a ljubitelji omiljene sporedne stvari na svijetu zaigrali su na nogometnom turniru u čast jamajkanskog rastafarijanca. Za trajno sjećanje na Boba Marleyja, Pimp my Pump oslikali su vodenu pumpu u njegovu spomen uz poruku "One love". Okupljanje je bilo izvaredna prilika za druženje dečkiju iz Pimp my Pumpa i umjetnice OKO - Adidasovih ambasadora za nove ZX Flux tenisice.

   

  PMP OKO Block Party cr

   

  Novim modelom Adidas ide korak dalje i skida gornji dio, "oklop" ZX tenisica kako bi pokazao njihovu srž - njihov DNK. Potaknuti bogatim nasljeđem svojeg prethodnika, modela ZX 8000, futurističke siluete koja se usudila biti drukčija, nove ZX Flux tenisice nude jednostavne modele u jarkim bojama kao i klasičnoj crnoj varijanti. Na domaćem terenu ZX Flux tenisica i filozofija povezala je street art umjetnike Oko i Pimp my Pump ekipu. Ovi talentirani originalci svojim radovima oživljavaju ulice grada i tako komuniciraju svoje ideje iz kojih proizlazi njihov DNK, a to su kreativnost, umjetnički rad i originalnost.

   

  ZX flux cr cr

  Kada su 1989. godine tek lansirane, tenisice ZX 8000 su bile mnogo više od samo novih tenisica. Unutar ZX obitelji, predstavljale su korak naprijed koji je osvojio srca predanih sportaša i ljubitelja ulične mode diljem svijeta. Ključne tehnologije ovog modela bile su Soft Cell tehnologija u peti i revolucionaran Torsion sustav koji omogućava slobodno i prirodno kretanje noge. Nakon 25 godina, tenisice ZX Flux dokaz su stilski osviještene kreativnosti i neumoljive strasti.

   

  Oko 2 cr

  Oko je likovna street umjetnica koja je do sada postavljala brojne instalacije na ulicama, koristeći razne grafičke tehnike i održala izložbe u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Japanu, Italiji, Sloveniji i BiH. 2011. godine nominirana je za europsku nagradu u urbanoj umjetnosti ARTAQ. Nagrađena je s Igorom Rufom na 31. Salonu mladih, a nedavno je svoj rad izložila u znamenitom londonskom muzeju Victoria&Albert.

   

  Pimp my Pump cr

   Pimp my Pump: peteročlana ekipa street art umjetnika sa zagrebačke Trešnjevke posvećena je oživljavanju kvartova oslikavanjem čeličnih vodenih pumpi, zidova i onog što ih inspirira. Zahvaljujući njima zagrebački kvartovi dobivaju novi izgled. Njihovim radovima pumpe, koje još nazivaju i železni Franceki, poprimaju novo lice, a inspirirani su crtićima i raznim likovima kojih se sjećaju iz djetinjstva.

   

  Preporučena maloprodajna cijena adidas Originals ZX Flux modela iznosi: 679 kn.

  Model ZX Flux možete pronaći ekskluzivno u Adidas shopovima u Ilici, Arena Centru te u Zadru, a od jeseni i u ostalim Adidas shopovima.