Women's Week / sport, izdržljivost & etno Alkarica

  One žive sportnajsnažnije žene svijeta sudjelovale su na još jednom Reebok CrossFit-u na natjecanju Fittest on Earth, zgodna Severina bavi se trčanjem i tijekom odmora u okolici Zadra, a nešto južnije, u Sinju, predstavljena će biti Alkarica – tradicionalna kolekcija koju potpisuje Etno butik Mara. Izazove voli naša najbolja atletičarka Sandra Perković - otkrijte kakvu poruku ima sve one koji vole sport! Istovremeno, dašak zavodljive jeseni donosi kraljica editorijala Lara Stone u fantastičnim čizmama Kurta Geigera!

  2015RCFGames Friday Murph-1297 . Ladies Heat Start of Murph

  Najsnažnije žene na svijetu okušale su se u još jednom Reebok CrossFit-u: najveći test spremnosti svakog sportaša i uzbudljiv doživljaj za gledatelja održan je prošli tjedan u StubHub centru u Carsonu, Kalifornija. Kombinirajući različite testove spremnosti natjecatelji su u različitim individualnim ili timskim disciplinama morali premjestiti velike terete, prevaliti velike udaljenosti te postići velike brzine kako bi osigurali pobjedu.

  2015RCFGames Sunday Women MidlineMadness-322 Ladies of Heat 2

  Za razliku od svih drugih sportskih natjecanja, Reebok CrossFit discipline ostaju tajna do samog starta natjecanja što povećava samo eksplozivnost i adrenalinski doživljaj kod svakog natjecatelja i čine ih ultimativnim izazovom za svakog sportaša. U ženskoj konkurenciji pobjedila je Katrin Tanja Davidsdottir iz Reykyavika.

   

  Severina Falkensteiner2 cr
  Severina / foto: Jelena Balić

  Bez obzira na visoke temperature, rekreacija naše slavne pjevačice uključuje jogu i treninge u teretani i izvan nje, čak pet puta tjedno – Severina održava savršenu formu i puni baterije u lifestyle hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera. A opuštanje nakon sporta? Uživancija u Aquapura Spa tretmanima koja je dio wellness filozofije ovog divnog hotela – voda je glavni element zdravog života.

   

   Sandra Perkovic Pepsi Challenge3
  Najbolja hrvatska atletičarka i svjetska rekorderka Sandra Perković nova je lokalna ambasadorica za Pepsi Hrvatska u okviru globalnog digitalnog pokreta Pepsi Challenge. U trećem, sportskom izazovu Sandra poziva sve zainteresirane da snime video uradak u kojem moraju pokazati što znaju s loptom i podijele ga putem pepsichallenge.hr ili Facebook stranice facebook.com/PepsiHrvatska. Sandra će osobno odabrati najkreativniji video!

   

  Alkarica novo 1wAlkarica novo 2w


  Ove godine obilježava se 300. obljetnica Sinjske alke. Povodom te važne obljetnice, modne dizajnerice Vesna i Marija Milković, dizajnerice i vlasnice Etno butika Mara, u Sinju će održati izložbu i modnu reviju. Izložba Alkarica održat će se u prostorima Alkarskih dvora, Galerija Stipe Sikirice, u Sinju. Otvorenje će započeti modnom revijom  u subotu, 1. kolovoza u 20 sati, a sama izložba bit će otvorena do 16. kolovoza.

  Alkarica Vesna i Marija web

  - Obzirom da puno nastupamo vani, ponajviše u Švicarskoj i Njemačkoj, a svoj rad smo ove godine uspješno predstavili i u Rimu, jako nas je razveselio ovaj poziv da nastupimo na domaćem terenu. Kolekcija Alkarica prvi je puta zakoračila na scenu na Zlatnoj Igli u Zagrebu 2014., a sada ide tamo gdje i pripada, kući u ponosni Sinj. Strancima je jako zanimljiva naša odjeća s ornamentima iza kojih stoji neka priča iz kulture i prošlosti. Oni sa sobom ne odnose samo odjevni predmet već i dio naše bogate etnografske baštine - izjavila je Vesna Milković iz Etno butika Mara.

  Lara-Stone-Kurt-Geiger-FW15-03

  Jesen najavljuje prekrasna Lara Stone u novoj Kurt Geiger kampanji – visoke baršunaste čizme u neodoljivoj plavoj boji postale su top model!