ZIGGY AGAIN // bunt kao inspiracija za kolekciju nakita brenda MIRIO

  Tema nove kolekcije nakita su eklektični futurizam i bunt, otkriva dizajnerica Ružica Milenković o kreacijama 'Ziggy Again'. Kreacije otkrivaju i posvetu japanskim autorima Kansaiju i Yohjiu Yamamotu koji su pomaknuli granice nosivog dizajna.

  ZIGGY AGAIN 1

  - Ekscentričnost bez ograničenja Kansaia Yamamota oblikovala je legendarnog Ziggyja Stardusta, alter ega Davida Bowieja čiji je modni bunt bezvremenski, a Yohji Yamamoto je pak svojim modelima asimetričnih, širokih, crnih odjevnih predmeta ignorirao i šokirao unaprijed uspostavljene harmonije. Kolekcija ZIGGY AGAIN nadahnuta je radom i djelovanjem ovih modnih ikona, a rezonira i danas zbog stalne potrebe umjetnika za kreativnim impulsima – istaknula je autorica.

  ZIGGY AGAIN 9

  - Izazov je bio odmaknuti se od klasične Mirio narukvice, od kompaktne podloge i boja. Zakomplicirati stvar ili razbiti cjelovitost podloge i na «praznoj» središnjoj površini narukvice sa crnim i bijelim poludragim kamenjem izgraditi nove strukture. Tako dekonstruirana Mirio narukvica je neutralna, ali svojom linijom jednako dobro funkcionira u street style modi ili punk-glam rock outfitu. Ipak, ova intervencija ima neočekivano i notu romantike...» kaže dizjanerica Ružica Milenković.

  ZIGGY AGAIN 4

  ZIGGY AGAIN je kolekcija narukvica od silver-filled žice i crno-bijelog poludragog kamenja – onix, gorski kristal i mjesečev kamen, ručno oblikovana i s primjercima koje naglašavaju autentičnost koncepta – bunt kao poticaj.

  ZIGGY AGAIN 11