ANEL tips & tricks / Babylights pramenovi

  Zadnjih godina oduševljavaju nas razne tehnike pramenova kao što su ombre,  sombre, Balayage… koje nama frizerima omogućuju doslovno crtanje po kosi. Nose se stopljene nijanse, pa čak i velike razlike od tamnog izrasta do skroz svjetlijih vrhova. Gotovo svi su isprobali barem jednu od tih tehnika i mogu reći da su doslovno zavladale svijetom. Sada je već neko vrijeme na sceni nova, nježna tehnika Babylights.

  Predlaže: Ana Kuštre

  Jessica-Miller-ELLE-Spain-March-2016-Cover-Editorial05
  Jessica Miller @ ELLE Spain

   

  Babylights pramenovi podsjećaju na dječju boju kose jer imaju blage, svijetle pramenove. Radi se o samo dva svjetlija tona kojima nadograđujemo temeljnu boju. Nema odskakanja od boja i velikih kontrasta, sve je nježno i koloristički stopljeno. Ovu tehniku predlažem ženama i curama s tankom kosom jer vizualno daju i punoću i raskoš.


  Ovo je prva tehnika koja daje skroz prirodan izgled, te je namijenjena svim bojama kose. Kod svijetlih podloga pramenovi će izgledati dječje plavo, a kod brineta ide par pramenova prema srednje plavoj boji. Crvene će imati bakrene pramenove, a crnu i jako tamnu kosu prošarat ću smeđim pramenovima. 

  Klasični pramenovi se najčešće rade uz pomoć blajha, a posebno oni jako svijetli. Babylights pramenovi rade se, za razliku od klasičnih,  neutral bojom koja će kosu posvijetliti točno koliko nam treba. Preporučila bih svima da isprobaju Baby pramenove - neće vam isušiti i oštetiti kosu, a usput ćete isprobati najnoviji trend na svojoj kosi.

   

  Hogan-2016-Fall-Winter-Campaign-002
  HOGAN

  J-Crew-September-2016-Style-Guide01
  J. CREW

   

  ana kustre anel
  Ana Kuštre @ Anel