ANEL tips & tricks / sijeda kosa - farbati ili ne?

  Pojava prve sijede vlasi ne znači da ste bolesni ili stari, to je jednostavno stvar genetike. Tijelo prestane proizvoditi pigment (melanin) i počinju se pojavljivati prve sijede lasi. Iako su najčešća pojava kod žena oko pedeset godina, sve češće se bijele lasi pojavljuju i u puno ranijoj fazi pa zato, bez panike, to se vjerojatno desilo i vašoj mami i baki. Sijeda kosa može biti prekrasna i zanimljiva, pitanje je vaše hrabrosti hoćete li je nositi ili prekriti bojom. Danas posjedujemo razne metode bojanja takve kose.

  Farba: Ana Kuštre @ šminkofriz.com

  Gray hair vintage roll curls


  Odlučite li bojati svoju sijedu kosu obavezno to radite redovito. Uvijek savjetujem u procesima sjedenja da odaberete što prirodniju i svjetliju nijansu boje. Što je kontrast boja veći vaše sijede biti će brže viđene a to vam nikako ne ide u prilog.

  Postepeno sjedenje kose ima i svoje čari u slučajevima da ona svijetli u pramenovima i jednoliko po cijeloj glavi. Dobivaju se predivni prošarani pramenovi u niz nijansi. U nekim slučajevima kosa sijedi na nekoliko različitih mjesta dok su druga još potpuno pigmentirana. Takve situacije zadaju nam probleme i najčešće se odlučujemo za nijansiranje bojama koje prekrivaju sijedu kosu.

   Gray hair vintage roll curls


  Sijeda kosa puno je čvršća i žilavija od kose u kojoj se nalazi pigment. Teško se sa njom rukuje pa često ne možete sami ukrotiti frizuru. Ne zahtjeva preveliku pažnju što se tiče njege - hranite je  hranjivim šamponima i regeneratorima te jednom mjesečno napravite tretman s maskom.

  Žene koje odluče ostaviti svoju sijedu kosu najčešće su kratko i zanimljivo ošišane i savršeno nose taj snježno bijeli stil. Ostale tretiraju kosu bojama i redovito ju održavaju svaka tri tjedna. Koji ste vi tip? Otkrijte već s prvom pojavom sijedih vlasi.

  Foto: pinterest

   

   Gray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curls