ATELIER 12. i 13. svibnja u Atriju Klovićevih // što nam pripremaju domaći dizajneri – mali teaser novih radova

  Na Atelieru će se predstaviti Ivica Skoko, koji će pritom proslaviti 25 godina karijere, zatim Aragović, DeLight, Jet Lag…

  IVICA SKOKO 1

  - Glamurozna, posebna, svaki model svoju priču priča... izrađena je od vrhunskih i prekrasnih tkanina, u cijeloj paleti pastelnih i zanimljivih tonova. Kolekcija je pročišćena, svaki detalj pomno razrađen i konstrukcijski doveden do savršenstva – komentirao je Skoko.

  DELIGHT

  Brend DeLight predstavit će se kolekcijom odijela, kaputa i novih krojeva namijenjenih onima koje vole elegantnu ženstvenost.

  - U novoj jesenskoj kolekciji naglasak će biti na oversize odijelima, balonerima i kaputima na vezanje. Zaokruženu cjelinu činiti će svilene bluze i topovi, viskozne i brokatne haljine, te svilene marame i šalovi od čistog kašmira. Kolekcijom neće dominirati tamni tonovi koji su klasično vezani uz zimske mjesece, već naprotiv - boje, i to ružičaste, crvene i zelenkaste nijanse. Također, kolekcija je ispunjena uzorcima, naročito kariranim i pepita motivima. Tkanine su vrhunske kvalitete i istakne od najcjenjenijih vlakana, poput kašmira, vune i svile – javlja Ivan Friščić, autor DeLighta.

  BITEMYSTYLE1

  BiteMyStyle, brand iza kojeg stoji dizajner Zoran Aragović, predstavit će snažne boje i color-block kreativnost.

  - Kolekcija je vrlo nosiva i lako se može kombinirati za dnevne i večernje prilike. Dio kolekcije je u retro stilu devedesetih, primjerice oversized jakne, kratke suknje i haljine sa sportskim elementima u tehnici color blocka. Sportskom dojmu kolekcije smo htjeli dodati i note ženstvenosti i ljetne lepršavosti u obliku naglašenih volana na rukavima i donjim dijelovima haljina od prozračnih mrežastih tkanina. Uzorci na tkaninama su ove sezone u drugom planu, no dizajnirali smo nekoliko upečatljivih komad poput maxi i mini haljina u apstraktom i pomalo psihodeličnom printu karakterističnom upravo za osamdesete i devedesete godine – javlja Zoran Aragović.

  JET LEG 2

  Jet Lag pronalazi inspiraciju na jugu Sjedinjenih Američkih država, u Texasu.

  - Kolekcija je inspirirana kaubojskim filmovima, odjevnim predmetima koji su specifični estetici tog vremena, a njihovim redizajniranjem nastala je kolekcija koju čine ženski i muški odjevni komadi u kojima sigurno nećete ostati neprimijećeni. Naglasak ove kolekcije stavljen je na kombinaciju trapera i čipke kao dvije suprotnosti. Spajanjem profinjenog i svečanog materijala sa robusnim izdržljivim traperom nastala je zanimljiva razigrana street style kolekcija u pregršt boja i kombinacija – najavljuje Jet Lag.

  Na Atelieru će se predstaviti i brend Steven Dockman, nastao 2017. godine kao fuzija dizajnerskih ideja i streetstyle mode.

  STEVEN DOCKMAN 3

  Pink Panter, Wanted, Worldwide 2022., nove su kolekcije brenda Dockman, a zaštitna lica nove kampanje su sportaši, među kojima su i Ante Rebić i Dominik Livaković.

  Fotografije potpisuje: Zvonimir Ferina / Miroslav Aničić