ATELIER // dama s maramom, dekonstrukcija pletiva i kreativnost tamnih linija

  Zagrebački je velesajam i u subotu bio mjesto revija – Atelier je predstavio modne kolekcije brendova unaesthetik, Martina Herak, M.Fiction, Morane Krklec i DeLight.

  DELIGHT

  Ivan Friščić, dizajner brenda, posvetio je styling kolekcije divnom stilu francuske rivijere. Svilenkasti chic, floralni i karirani motivi, romantične marame te efektne haljine njegov su prijedlog za one koje žele dašak nosivog, dnevnog glamura. Jednostavne, fluidne teksture i predivne boje prava su vizualna poslastica.

  delight5

  - Inspiracija su bile sve moje klijentice koje su naručivale svadbena odjela. Jednostavno sam htio dati homage klijenticama koje su odabrale DeLight kao brend kojem su poklonile povjerenje time što su se u njemu udale te odabrale da to ne bude klasična haljina - izjavio je Friščić.

   

  UNAESTHETIK

  Ime kolekcije je Puttanesca, Marko Puklavec potpisuje kreacije napravljene temeljem ručno rađene dekontrukcije pletiva. Rasturene teksture suptilno sjedaju na tijelo, djeluju nježno, blago otkrivaju kožu. Njegov hand made dizajn neponovljiv je, svaka je stvar unikatna.

  unaesthetik6

  Ipak, sva ta mekoća nosi u sebi neku posebnu snagu, cure su poput urbanih ratnica koje su si same napravile odjeću i odlučile promijeniti svijet. Autor ističe da ima i novosti – prvi puta koristi srebrnu i zlatnu, koje djeluju pomalo futuristički, uz njegove već prepoznatljive smeđe i srodne tonove.

   

  MARTNA HERAK

  Inspiraciju pronalazi u predstavi Decadance HNK-a, a tema je improvizacija i igra, odnosno odbacivanje odjeće i nesputanost. Odjeća je u znaku volumena, kontrasta narančaste i crne te mijenja siluetu kroz pokret. Tunike djeluju avangardno, ne prate kanone tijela, već imaju neku vlastitu dinamiku.

  martina herak3

  - Volim da se žene u mojoj odjeći osjećaju slobodno i da se komadi mogu nositi tijekom svih godišnjih doba. Sve sama šijem i ne radim skice za kolekciju. Vizualiziram odjevni predmet kojeg želim napraviti i moje se ruke pritom sinkroniziraju s idejom. U zadnje tri kolekcije sam počela ručno oslikavati odjeću s bojama za tekstil i to mi se pokazalo jako fora zato što daje prepoznatljivost meni kao dizajneru, ali i otkriva unikatnost - izjavila je Martina Herak.

   

  M.FICTON

  Sestre iz Slovenije, Mia Aleksandra i Mateja Lukač, potpisuju kolekciju Untold stories, za vlastiti brend M.Fiction.

  m.fiction3

  Tema je power, snažna ramena i općenito glam look koji definiraju metalik teksture i snažan izričaj. Kao stilski kontrast pojavljuje s efekt nježnog korzeta, element grudnjaka. Nabori na vinilu, kombinacije materijala, kontrasti mekih i tvrdih linija njihov su izričaj, ističu sestre. Dosta teatralna odjeća, kao stvorena za neku scenu.

   

  MORANA KRKLEC

  Morana je jedna od onih koje poštuju tamne tonove od crne do sive te se referira na kreativno, inovativno, art slaganje tekstila. Kod nje nema klasičnih trendova, već više inspiracija minimalizmom i avangardom, njezine obožavateljice biraju vanvremenski dizajn.

  morana krklec 5

  - Nikad nemam jedan motiv koji bih istaknula kao glavnu inspiraciju već je to splet raznih životnih situacija koje se na neki način poslože u glavi da ispadne ovakva kolekcija. Ljudi koji prate moj rad znaju da su moje kolekcije pretežito crnih tonova dok su one ljetne nešto bijelih tonova – izjavila je Morana.

  Kreativna direktorica i producentica projekta je Antonella Ušić Gotovac, dok je izvršna producentica Antonela Čakić.

   

   

  DELIGHT:

  delight1delight2delight3delight4delight7delight8

   

   UNANESTHETIK:

  unaesthetikunaesthetik2unaesthetik3unaesthetik4unaesthetik5unaesthetik6unaesthetik21unaesthetik62

   

   MORANA KRKLEC:

  morana krklec 1morana krklec 2morana krklec 3morana krklec 4morana krklec 5

   

  MARTINA HERAK:

  martina herak2martina herak3martina herak4

   

  M.FICTION:

  m.fiction1m.fiction2m.fiction4m.fiction22m.fiction43