CHIC kostimi / Elizabeth II & Victoria

  Kraljice su ipak kraljice – njihova elegancija, bogatstvo i raskoš danas su samo san, koji oživljavaju kostimografi kroz serije, trenutno popularne o Engleskinjama Elizabeth II i Victoriji.

   the-crown
  The Crown - Kraljica Elizabeta II

   

  Clare Foy glumi Elizabetu II (koja sada ima 90 godina), Netflixovoj seriji The Crown, radnja se dešava od početaka njezine vladavine pa nadalje. Znači bitne su četrdesete i pedesete, njezina kraljevska elegancija utkana je u sve kreacije koje u seriji potpisuje poznata kostimografkinja Michele Clapton (upoznali ste je vjerojatno kroz kostime Igara gladi.

   

  – Kraljičini kostimi imaju visoke standarde od samih početaka, gotovo sve su njezine odore rađene custom-made. Znamo što je nosila u javnim nastupima, no nagađamo kako se odijevala privatno u to vrijeme, prošla sam kroz njezinu arhivu. Imam i mnogo starih primjeraka magazina Vogue, koje sam proučila kako bih što uvjerljivije stvorila svijet njezine kraljevske elegancije. Važna je i sama silueta, kreiranje figure koja je u ono vrijeme bila poželjna, ideal žene - .

   

  Elizabeta II postala je kroz dekade svojevrsna ikona stila, uvijek po pravilima protokola, a opet jedinstvena i prepoznatljiva sa svojim šeširi-haljina-kaput kombinacijama u istom tonu.

  crown3

  Produkcija jedne epizode serije The Crown košta oko 10 miliona američkih dolara, prešišali su po budžetu čak i Game of Thrones. Na primjer, vjenčanica je replika, radila se tjednima, na tri lokacije.

   

  the-crown-julian-broad-ss03the-crown-julian-broad-ss07The-Crown2the crown3the crown12the crown21the crown44 crthe crown cr

   

   

   victoria
  Jenna Coleman glumi Kraljicu Viktoriju

  Victoria (1819. – 1901.) je na tron Engleske zasjela kao 18-godišnjakinja (i vladala čitavog života), kad kreće radnja serije bogate predivnim kostimima i scenografijom. Kostime potpisuje kreativna Rosalind Ebbut.

  - Tijekom priprema čak smo došli do nekih originalnih komada, kao što su šalovi, detalji s vezom, čipke, tekstil i dekorativni ukrasi. Pokušali smo predočiti kako njezini kostimi definiraju prelazak iz tinejdžerice u mladu damu a onda i respektabilnu ikonu stila onoga doba. Moda se mijenjala, iako sporije, no značajno, na primjer velike puf rukave zamijenili su oni uži, linija struka se polako spustila, haljine su dobile više balski izgled - . 

   

  Victoria-2016-Tv-Series-Jenna-Coleman-and-Tom-Hughes

  victoria3

  victoria2

  victoria4

  victoria6

  victoria11

  victoria12

  victoria S1 E2 episode icon-640x360

   gallery-1481660575-embargoed-until-6th-sept-victoria-ep4-16landscape-1481660180-victoria