Bila sam danas na rižotu s lignjama i hobotnicom u Kotliću, na Dolcu. Restač je smješten na unutarnjem platou i miomirisi su moćni. Zamisli da imaš neki L'Eau s esencijama Dolca? To je niche miris, naravno. Pa sam pitala koga drugog nego Chat GPT da mi složi neku fora kompoziciju. Ovako je tekao naš 'razgovor':
Ja: Bok, molim te napravi mi ideju za sastav parfema koji ima esencije ribe, lignje, luka, krumpira, blitve, sira i mesa.
ChatGPT:
Razumijem, želiš stvoriti koncept za parfem koji sadrži esencije različitih namirnica poput ribe, lignje, luka, krumpira, blitve, sira i mesa. Ova kombinacija može biti izazovna, ali moguća je kreativna interpretacija kako bi se postigao uravnoteženi i prijatan miris. Evo nekoliko mogućih pristupa:
Morska inspiracija:
Osnova parfema može sadržavati svježi, čisti miris morske vode kako bi se istaknule esencije ribe, lignje i drugih morskih plodova.
Dodajte bilje poput peršina i korijandra kako biste naglasili svježinu.
Meso i sir mogu biti suptilno predstavljeni mirisom koji podsjeća na dimljeno meso ili kremasti sir poput briea.Gurmanski dojam:
Inspirirajte se mirisima iz kuhinje i stvorite parfem koji podsjeća na gurmansko iskustvo.
Esencija luka i krumpira može biti umjereno korištena kako bi dodala toplinu i dubinu.
Blitva može dodati zeleni, svježi ton, dok esencija mesa može podsjećati na pečeni ili dimljeni miris.
A onda mi je trebala fotka, neka vizualna interpretacija.
Naravno, AI je tu prvi izbor. Iz fore, u link https://www.craiyon.com/
Upisala sam ovak: parfum with notes of squid, fish, Swiss chard, potatoes, onions, cheese and meat.
I ovo mi je ispalo:
A onda sam skužila da Chatu nisam rekla za hobotnicu. Pa sam ispravila tu nepravdu.
Ja: mozes li dodati hobotnicu u mirisnu kompoziciju?
ChatGPT:
Naravno! Hobotnica bi mogla dodati dodatnu složenost i dubinu mirisu parfema. Evo kako možete uključiti hobotnicu u mirisnu kompoziciju:
Morska nota: Hobotnica bi mogla dodati sloj morske note parfemu, pružajući osjećaj dubine i složenosti. Ova esencija može biti umjereno korištena kako bi se izbjegao previše jak miris.
Drveni tonovi: Hobotnica, kada je kuhana ili pečena, može osloboditi blage drvenaste note. Ove note mogu dodati zemljanu toplinu parfemu.
Citrusni naglasci: Kada se kombinira s citrusnim notama poput limuna ili naranče, esencija hobotnice može stvoriti svježinu i dinamičnost u parfemu.
Važno je uzeti u obzir kako se esencija hobotnice može kombinirati s drugim sastojcima kako bi se postigla uravnotežena i ugodna mirisna kompozicija. Kao i uvijek, preporučujem provođenje testiranja kako biste osigurali da je rezultat u skladu s očekivanjima i preferencijama.
Zakon! Predlažem da L'Eau Dolac bude koncentracija EDT, jedan lepršavi, romantičan miris za dan, kavicu na suncu, kao simbol petka jer - danas je riba. Ae.