ECO DRESS / kako je otpad postao mekani plise

  Ekologija i moda već neko vrijeme imaju zajedničku sferu koja podrazumijeva reciklažu otpada, koji na kraju nastaju tekstil i roba, a jedan od svjetskih igrača je i H&M. Njihova Conscious Exclusive linija koristi reciklirani poliester naziva Bionic, izrađen od plastičnog otpada. Zvijezda nove kolekcije je Natalia Vodianova odjevena u ženstveni final, totalni kontrast toj viziji o hrpi prljavih, odbačenih plastičnih flaša - dugačku nježnu puderastu plisiranu haljinu s majušnim volanima. Od smeća do zvijezda, doslovno. Kreacija je dio palete posebnih komada koji potiču eko-casual stil.

  1 HM CE PRESS 007 300dpi 

  Za H&M-ov dizajnerski tim, ovogodišnja kolekcija Conscious Exclusive prilika je za sanjarenje i kreiranje istovremeno neobičnih i lijepih komada. Fantastično je imati priliku pokazati što je sve moguće napraviti s održivim materijalima, baš kao što smo to učinili s profinjenom plisiranom haljinom od Bionica - Pernilla Wohlfahrt, H&M-ova voditeljica odjela za dizajn i kreativna direktorica.


  Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja pokretač u okviru iskoraka H&M-a prema održivijoj budućnosti mode. Od cjelokupnog asortimana H&M-ovih proizvoda, 20 % sada je izrađeno od održivijih materijala (2015.), s ciljem povećanja tog udjela na godišnjoj razini. H&M je jedan od najvećih korisnika recikliranog poliestera na svijetu i jedan od najvećih kupaca organskog pamuka.

   

  1 HM CE PRESS 007 300dpi 1 HM CE PRESS 007 300dpi