ELFS // 10 slatkih party haljina za 20 godina brenda

  Modni dizajneri Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić na sceni su već 20 godina te su povodom rođendana predstavili novu kolekciju u kojoj se ističe 10 slatkih haljina u raznim tonovima. Sjajna tekstura, volani, cvijet kao lajtmotiv i ženstvenost njihov su izričaj, dizajneri znaju kako naglasiti siluetu. Puno rade s bojama, ali i raznim materijalima, efektnim teksturama, igraju se za veliki dojam. Njihov je izričaj vrlo atraktivan, ali i nosiv, hit na party sceni.

  027A4449

  Boje su oduvijek bile njihov moment, baš kao i detalji poput naglaska na struk te puf rukava ili mega volana.

  - 20 godina je zaista konkretna brojka i svijet oko nas, kao i navike ljudi su se vidno promijenile, a i mi smo kroz svo to vrijeme rasli i mijenjali se. Ono što je konstanta da se trudimo svakom novom kolekcijom nadograditi prethodnu i što želimo da u modi uživaju svi, i hrabri i oni manje hrabri. Na početku nas je pratio mladenački zanos i želja, a danas nam je najveći kompliment vidjeti kako u našim kreacijama uživaju oni za koje smo ih radili. Iako je od naših početaka prošlo 20 godina, mi se i dalje smatramo sretnicima jer radimo posao koji volimo i mislimo da se to prepoznaje. Uvjereni smo da smo i ovom kolekcijom uspjeli donijeti svježinu i živost koju smo osjećali kao klinci s prvim kolekcijama iz 2004. - naveli su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

  Slavljenička je haljina na neki način studija te forme, predlažu razne siluete i demonstriraju kako je ta kreacija prolazila te još uvijek prolazi razne etape. Danas je to hibrid stilova i intervencija, no kroz prošlo je stoljeće ona bila zvijezda na razne načine te je sudjelovala u raznim modno-društvenim promjenama.

  027A5135

  Zlatno doba Hollywooda: Duga, elegantna forma raskošne teksture, s naglaskom na luksuz tekstila i predivan sjaj koji je bio očit na velikim ekranima. Korzet je efekt koji podsjeća na neka davna vremena, no forma je i dalje vrlo zahvalna.

  027A4855

  1950-e: A-kroj: forme s naglašenim strukom i širokim, lepršavim suknjama. Naglasak na silueti, i danas ovaj je stil jedan od najatraktivnijih. Daje figuri dinamiku, daje dojam princeze.

  027A4929

  1980-e: Velika ramena: naglasak je na širini siluete, moćna figura ističe se na večernjim kreacijama za dame koje znaju što je slavlje. Ide do ekstrema, savršena za party.

  027A5059

  1990-te: Mikro mini uska - haljina se smanjila, otkriva tijelo, etekt daju nabori. Boja je bitna, ona 'nosi' priču.

  027A4370

  Boho za novo doba - zlatno, lepršavo, savršeno za new age hipijevku. 

  027A4729

  027A4869

  027A4707

  027A5029