HAIR IS IZI // ANNA je isprobala 3 preslatke GLAM frizure - od repa do valova

  Male punđe ili jedna veća, pri vrhu glave, jednostavan valoviti rep i raspuštena raskošna kosa u valovima najtraženije su ovih dana, kad je riječ o pripremi za dane kućnog slavlja.

  Piše: Isabel Prpić, od milja zvana Izi @ Imperia Professional (Sveti duh 10, Zagreb)

  Per Florian Appelgren Anna Mila 3 

  photographer Per Florian Appelgren for Madonna Magazine with Anna Mila // Fashion Stylist: Susanne Marx. Hair & Makeup: Tanja Kern. Postproduction: Nina Mairer

  Ako želite valoviti rep, napravite od njega punđu, omotajte je gumicom, malo posprejajte lakom i nakon par sati raspustite. A ako imate friško opranu kosu, valovi će se bolje primiti. Koliko se primaju, ovisi i o samoj težini kose i teksturi lasi, obično su smeđe nešto teže i gušće, plave tanje, no to nije baš uvijek pravilo.

  Per Florian Appelgren Anna Mila 1 2

  Valovi su u trendu već sto godina, cure ih obožavaju jer nabriju i onu rijetku kosu, no ključno je kojim smjerom i načinom ih radimo. Poanta je da djeluju voluminozno, radi čega je bitan smjer kreiranja i oblikovanja ove frizure. Pazite da ne napravite volumen kose koji je dolje jači, gore slabiji, kako kosa ne bi djelovala previše sljubljeno s tjemenom. Napravite veliki val prema gore, a onda donji dio kose neka valovi budu blagi.

  Per Florian Appelgren Anna Mila 2

  Pundža je super frizura koja može biti raskuštrana i super zalizana, ovisno o tome što i kako želite. Prilagodite kosu stilu, ako je haljina boho, kosa neka je pomalo šlampava, a ako idete više na Audrey Hepburn look, super će je ukrasiti fina, uredna punđa.