HOMMAGE @ KARL LAGERFELD // najbolji citati, VINTAGE stilske formule i vječno moderne kombinacije

  Modni je svijet ostao bez velikog genija i znalca, Karla Lagerfelda, 85-godišnjeg Njemca koji je posljednjih 36 godina proveo kreirajući veličanstveni imidž kuće Chanel. U to vrijeme od brenda je napravio carstvo, zadržao mladolik karakter kuće koja je zapravo puna tradicionalnih elemenata kao što su crno-bijeli kostim, bukle, biseri, kamelije, sandale sa crnom kapicom…

  “My job is not to do what she did, but what she would have done. The good thing about Chanel is it is an idea you can adapt to many things.” KL

   

  chanel1 cr

  Njegovo je ime bilo sinonim za klasiku, ali i fantastičnu interpretaciju Chanel elemenata, koje je on iz sezone u sezonu uspješno rekreirao, smještajući ih na razne krojeve, forme, stilove. Dizajner je osoba koja uspješno kroji modnu formulu, imajući na raspolaganju značajne elemente brenda – Karl je to radio i više nego odlično, jer njegova kreativnost bila je izuzetna, a i volio je raditi po čitave dane. Osim toga, nerijetko je i fotografirao njihove kampanje - fotografija bu je bila jedna od hobija!

  Prisjetit ćemo se nekih od njegovih vizuala, kreacija, kombinacija… No, osim Chanela, sada ni Fendi nema kreativnog direktora, jer znalac je radio i za slavnu talijansku kuću. Otišao je jedan od onih koje će moda uvijek pamtiti kao vrhunske majstore, definitivno je ovo kraj jedne ere za više od nekoliko brendova.

  Chanel je danas objavio kako će Lagerfeldovo kreativno mjesto preuzeti njegova dugogodišnja suradnica u kući, Virginie Viard, Director of CHANEL’s Fashion Creation Studio.

   

  Claudia Schiffer bila jedna od njegovih muza, on je od nje stvorio - supermodela.

   Helena Christensen također je bila jedna od idealnih za Chanel, brend koji je bio i ostao sinonim za modernu klasiku. 

  Kakve genijalne kampanje! I danas bi bile izuzetne.

  Modni humor - glamur, biseri i broševi s njegovim likom. Inès de la Fressange bila je i ostala jedna od njegovih IT cura.

   

  Linda i Christy bile su zajedno na niz Chanel reklama u devedesetima.

  Ne, u to vrijeme, početkom devedesetih, nisu se furale bijele tenisice i biseri, sve dok Karl to nije stavio na reklamu. A i nakon toga, moralo je proći dosta godina da to postane mainstream. Uistinu, pravi vizionar, taj Karl.

  Ništa bez Kate Moss - obilježila je Chanelov početak novog milenija!

   

  Cure idu na surfanje. Modno.

   

  I Milla Jovovich je bila jedna od ikona ovog stila, na vrhuncu svoje filmske karijere.