KREŠIMIR BUDEN // street-art umjetnik predstavlja cool projekt, SPLASH limenku spreja u akciji

  Krešimir Buden jedan je od začetnika grafiti scene u Hrvatskoj, ujedno autor nove Splash skulpture koja odaje počast alatu kojim se koristi - spreju u limenci. Zahvaljujući neobičnom umjetničkom djelu, zakoračio je u treću dimenziju – prostor. Svaki primjerak ručni je rad, a njegov su talent prepoznali od Novog Zelanda, preko Europe pa sve do SAD-a gdje su producenti CBS-a odlučili izložiti primjerke Splasha u jednom od najpoznatijih svjetskih realityja.

   Krešimir Buden 2Fast

   - Veseli me uspjeh Splash skulptura jer prikazuje osobno istraživanje ulične umjetnosti i njenih motiva u novoj, trećoj dimenziji. Iako slijedi forme street arta i na vrlo jasan način simbolizira stvaralački proces oslikavanja zida, svaki Splash ima vlastitu priču, a da bi jedna takva nastala potrebno je dva do tri dana uz niz likovno-radioničko-kreativnih procesa. No svaka utrošena minuta procesa vrijedi truda jer znam da iza toga stoji djelo koje pomiče granice i evoluira iz nekog davnog mladenačkog bunta u "odraslu" trodimenzionalnu formu - istaknuo je Krešimir Buden, poznat i kao 2Fast.

  Izrada Jagermeister Splasha

  Nakon što je svoje Splash skulpture izložio u američkoj Big Brother kući, talentirani umjetnik poznat kao 2Fast je za tvrtku G3 Spirits svoje najpoznatije djelo izradio u prepoznatljivim bojama Jägermeistera.

  Spoj umjetnosti i kreative, u ovom slučaju suradnja 2Fasta i tvrtke G3 Spirits, distributera alkoholnih pića u Hrvatskoj, posebno je došla do izražaja u božićno vrijeme godine u kojoj smo u potpunosti promijenili navike i više vremena provodimo kod kuće. 2Fast i G3 Spirits osmislili su poseban Jägermeister Splash.

  Jagermeister Splash

  - Jägermeister živi uz kreativce, izvođače i ugostitelje. Aktivnostima tijekom cijele godine nastojali smo stimulirati umjetničku zajednicu s kojom dijelimo individualnost i domišljatost. Iza nas su tako brojni projekti kojima smo podržali kreativnu industriju. Zahvaljujući online eventima i edukacijama o DJ-ingu oživjeli smo klupsku scenu, a edukacijama o kulturi grafita i uz potporu glazbenih i street umjetnika uspjeli smo održati međuljudske odnose živima. Jägermeister Splash-om zaokružujemo ovu i optimistično gledamo u sljedeću godinu - istaknula je Nadine Kramarić, Jägermeister Brand Manager za Hrvatsku.

  Zeleni Jagermeister Splash crZlatni Jagermeister Splash cr