Marko's TIPS & TRICKS // HAUBA je nostalgičan, ali i FUTURISTIČKI gadget koji se vratio na scenu!

  Unatoč nostalgičnim asocijacijama, hauba za sušenje kose futuristički je aparat, uglavnom kupolastog oblika, gotovo astronautskog, koji je nezamjenjiv u stvaranju određenih oblika kose ili tretiranja iste.

  U dugom intervalu optimalnom toplinom suši kosu pripremljenu za oblik koji želimo postići. To je ujedno najzdravije sušenje kose, jer nema mehaničkog trganja vlasi.

  Objašnjava: Marko Costantini @ DO ŠMINKE I FRIZURE ZA POL VURE

  5b9ded081f00002c0021ccb5

  Mi danas stvaramo moderne frizure radeći ih i na uvijače, nekim novim tehnikama i patentima. Istovremeno stvaramo nove, za kosu zdrave trendove koje nam donosi hauba.

  Sušila za kosu (fen) obrađuju u veoma kratkom intervalu izbacujući visoku temperaturu usmjerenu strogo u pojedini pramen. A druge strane, hauba ne uništava las jer nema tog koraka! Rezultat je profesionalno isfenirana, sjajna i savršeno obrađena kosa.

  Prečesto friziranje na ovaj, danas standardni (i jedini) način, umara kosu, štoviše, oštećuje je, pogotovo ako se pored friziranja u salonu preskače redovita profesionalna njega koja bi trebala kompenzirati feniranja kose, posebno kod friziranja na čvrste "valove za 5 dana molim" frizure.

  5b9ded081f00002c0021ccb5

  Kod sušenja pod haubom uvijačima postižemo "isfenirani" efekt, koji nam pegle, figara i četke ne omogućavaju. Posebno ne na beživotnim kosama. Važna uloga haube za kosu je i profesionalna usluga njege.

  Da bi bilo kakva vrsta njege (ampula, maska, pakung, njegujuća ulja) penetrirala u vlas i potpuno i do kraja "obavila posao" potrebna je toplina haube. "Nekada sam pakung držala ispod haube!" često sam čuo u salonu na hladnom bazenu za pranje. 

  Hauba je kupola koja omeđuje kosu te cijelu glavu-kosu ispuhuje toplinom i izravno i efektno njegu nanesenu na kosu dubinski penetrira u vlas i to mnogo uspješnije, brže i praktičnije od popularnih klimazona

   5b9ded081f00002c0021ccb5

  Suprotno predrasudama da je hauba isključivo aparat za oblikovanje trajnih ondulacija na nešto veće uvijače kod starijih gospođa, haube mogu mnogo, mnogo više.

  One su kuhinjski multipraktik za frizerski salon, one su more i sunce kad u siječnju želimo nekom prirodno osušiti i razbarušiti kosu kao s plaže ili napraviti nekom gospodinu ili gospodični Gatsby frizuru te bilo kakve glamurozne valove ili voluminozne uvojke.

  Volumen i uvojci osušeni ispod haube omogućuju nezamjenjivu bazu za bilo kakvu ekstravagantnu, svečanu i glamuroznu kosu. Temeljitim češljanjem, tapiranjem ili nadogradnjom umetcima i intervencijom drugim aparatima u tako pripremljenu kosu stvaramo čuda za svečanosti, modna snimanja ili revije. A ponekad je dovoljna i samo - hauba.

  Ona nije samo za starije, mlađe, muško ili žensko, to je aparat potreban za oblikovanje ili dubinsku, efektnu, profesionalnu njegu kose i mjesto mu je u svakom umjetničko-majstorskom salonu.

   5b9ded081f00002c0021ccb5

   

  Frizerstvo se ne može i ne smije svesti na jedan fen i četku i sterilne frizerske salone gdje se šutke na traci izbacuju klonirane frizure.

  Moramo se poslužiti svim sredstvima i znanjima, najmodernijim i onim iskušanim, da bismo svoje klijente uveli u čaroban svijet kose. Jedan mali dio toga, no nezaobilazan je i – hauba!

   

  024f665ef8026caa7d65286f976b1e37