Hrvatski inovatorski brendovi // MIRJAM KRAJINA I SABANT napravili torbu od pivskih 'restlova'

  - Kupci žele proizvode koji su inovativni, gdje je uložen trud u nastajanje, čija je proizvodnja održiva, a sama izvedba ekscentrična i drukčija – izjavila je modna autorica Mirjam Krajina, čije se Raw Bag prodaju u concept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu…

  Mirjam Krajina je cool autorica sklona eksperimentiranju i inovaciji. Donosi odličnu suradnju s brendom Sabant, koji ima ista načela. Predstavili su limitiranu kolekciju torbi 'Raw Bag x Beer skin' koje su oblikovane od pivske 'plant-based' kože.

  RAW BAG x Sabant Final 1 Lara Buljubašić

  - Beer skin je visokokvalitetna koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka ječma koji se koristio pri proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sam se materijal dovršava i oblikuje u majstorskoj talijanskoj kožarskoj tvornici - otkrivaju Tamara Vučetić i Andrej Marić, vlasnici brenda Sabant.

  Inače se bave proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koju rade od otpadaka iz alkoholne industrije.

  RawBagBeerSkin3 Iva Gotlin2

  Zagrebački brend Sabant nudi i razne tekstilne materijale biljnog podrijetla na globalnom tržištu, čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal lokalno nabavljena.

  Beer skin njihov je prvolansirani materijal čija će inovativnost uskoro biti potvrđena i patentom.

  RawBagBeerSkin1 Iva Gotlin

  Mirjam pridaje veliku pažnju i načinu rada – moto su 'minimal waste' i načelo održivosti.

  RAW BAG x Sabant Final 4 Lara Buljubašić

  Sabant i Raw Bag smatraju kako je probijanje granica očekivanog i ustaljenog nezaobilazan put prema inovaciji koji za posljedicu ima nastajanje potpuno drukčijih i posebnih proizvoda, što je u današnjem vremenu prezasićenosti i hiperprodukcije vrlo bitno – objavljeno je.

  RAW BAG x Sabant Final 2 Lara Buljubašić

  https://sabant.com/.

  @sabant.skins / @raw__bag