NATAŠA MIHALJČIŠIN ima ''SAJAM VJENČANJA'' // artistički pogled na nekonvencionalni bijeli outfit

  Naša autorica koja potpisuje razne pletenine, kreativne i neponovljive, obratila se wedding publici, no na svoj specifičan način. Njezina svijetla pletiva odjenule bi hipi, boho i mladenke koje znaju da je ovo – veća fora od klasične haljine.

  sajam vjencanja 4

  Uostalom, ove se veste, tunike, komadi, haljine, mogu nositi svako proljeće i ljeto, ako ste opet pred oltarom, dodatno ih ukrasite, stilizirajte da bude neki novi party.

  sajam vjencanja 15

  - Sanjajmo na javi o ljepoti simbolike vjenčanice; možemo joj dati modnu slobodu u svojoj intimi, možemo je ponijeti kao katarzu oprečnih osjećaja početka, završetka i ponovnog početka - bilo s nekim, bilo sa samom sobom. Obući vjenčanicu kao čin, kao gestu susreta, kao proces finog ritualnog ukrašavanja kojim se slavi jedan životni ciklus, kao spremnost na transformaciju, igru, samopropitivanje, i opet: snoviđenje! Preplitanje sna i jave, čežnje i konstrukcije potreba može zakomplicirati odnos prema zbilji, ali ga može i oplemeniti tankoćutnom njegom autentične nježnosti i ranjivosti – napisala je povodom kolekcije Nataša.

  - Kolekcija je snimljena u jednom zagrebačkom, donjogradskom stanu, koji se upravo sprema za svoj novi životni ciklus. Konzervirani tragovi prošlih epoha poslužili su kao idealan scenografski okvir za interpretaciju pojma, forme i značenja vjenčanice – javlja autorica.

  sajam vjencanja 38

  I stvarno, na fotkama se čine neka minula, pomalo romantična vremena, moderno uokvirena u stilske igre kreativnog ručnog rada, a i samo ime Sajam vjenčanja zapravo je arhaičan, ovdje pomalo ironičan, jer sajam, vašar, daleko je od onoga što ovdje Nataša nudi.

  sajam vjencanja 39

  A to su ručno rađeni, autentični komadi koji se zapravo ne ponavljaju, no kreirani za moderne i cool cure koje ne žele neke dosadne konvencije te razmišljaju 'izvan okvira'. I, naravno, opet su tu neki elementi koji imaju priču, Nataša je stalno u potrazi za neponovljivim detaljima, tekstilima, krpicama, materijalima koji imaju notu ljudske sudbine.

  sajam vjencanja 46

  - Ima tu puno ručnog rada, heklanja, štrikanja, paranja, ziherica i dekonstrukcije. Ima i jedan veo s vjenčanja od prije pola stoljeća, kao i jedan dragocjeni svileno čipkasti stolnjak s početka prošlog stoljeća. Sve drugo je novo i minuciozno i strpljivo izvedeno zahvaljujući divnim suradnicama – zaključila je Nataša.

  sajam vjencanja 13

  Fotografija: Sara B. Moritz
  Frizura: Milena Maršić, salon Glamour
  Šminka: Saša Joković
  Stilistica: Ana Nikačević
  Model: Eva Ljubić
  Hvala: Jela, Goga, Ranka, Marija, tri Vesne, Ruža, Asja, Dado, Roberta!

  REELS COVERsajam vjencanja 10sajam vjencanja 16sajam vjencanja 20sajam vjencanja 23sajam vjencanja 29sajam vjencanja 33sajam vjencanja 35sajam vjencanja 48sajam vjencanja 50sajam vjencanja 54sajam vjencanja 56sajam vjencanja 58sajam vjencanja 67