TANJA STILINOVIĆ // kako sam napravila XMAS jestivu KUĆICU IZ BAJKE i pufaste OBLAČIĆE nad stolom…

  Tanja Stilinović, Hrvatica koja u Bruxellesu s obitelji živi već 4 godine, ovih dana uživa u pravoj božićnoj bajci! Kod nje se uselila predivna DIY kućica, iznad stola lete majušni eterični oblaci, a tu su i nezaobilazni orašari. - Iskreno, nisam baš nešto od kolača i za blagdane mnogo više vremena provedem u uređenju doma nego u pripremanju slastica. Kad kod kuće imate muški dvojac koji inzistira na samo jednoj vrsti kolača, onda nema smisla trošiti previše vremena na njihovu izradu - priča mi Tanja. 

  TANJA STILINOVIC XMAS

  Ovu DIY jestivu kućicu nabavila sam u Ikei, a uz nju sam kupila (na istom mjestu) i ljepilo za kolače, jestive boje u tubama i ukrase (zvjezdice i šarene bombone, sve dr. Oetker). Uputstvo za izradu nalazi se s unutrašnje strane kutije pa izrada nije problematična – veli Tanja. - Ljepilo možete napraviti i sami tako da pomiješate bjelanjak, šećer u prahu i nekoliko kapi limuna, sve dok ne dobijete ljepljivu bijelu smjesu. Jedino što savjetujem jest da prvo ukrasite krov i zidove, pričekate da se sve dobro osuši, a tek na kraju krenete lijepiti dijelove. Kućica se prodaje bez postolja, no sigurna sam da će svatko naći kod kuće neku podlogu ili ukrasni tanjur na koji će je staviti. Oko kućice stavila sam i umjetni snijeg te borove - .

  TANJA STILINOVIC XMAS

  U izradi mogu sudjelovati svi, a tome se posebno vesele najmlađi. Ove godine kućicu sam radila sama, bez pomoći ekipe koja je bila zabavljena drugim stvarima. Treba dosta vremena i strpljenja za izradu, no rezultat je vrijedan svake minute!

  TANJA STILINOVIC XMAS

  Orašare skupljamo, ovi su iz Njemačke i Belgije (Regensburg, Aachen i Krefeld u Njemačkoj te Bruxelles i Brugge u Belgiji) - otkriva Tanja. 

  TANJA STILINOVIC XMAS

  Druga kućica je drvena, to je zapravo adventski kalendar. Svi prozori se mogu otvoriti i unutra idu slatkiši...

  TANJA STILINOVIC XMASOblaci su od papira, a snijeg su manji pomponi.

  TANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMASTANJA STILINOVIC XMAS