XD “Rebirth” XENIA DESIGN SS23 // plavi tonovi, prozračne tkanine, mrežaste teksture

  Jadransko more je inspiracija za novu Xenia Design kolekciju, riječ je o tonovima plave, ali i eteričnim mrežama koje ono krije. Modna dizajnerica Ksenija Vrbanić i njezin tim ulovili su sezonsku eleganciju i prozračnost, koje naglašavaju tijelo, suptilno i vrlo neodoljivo. Dramatičnost se dešava na teksturama koje refleksiraju svjetlost, prizivaju tople dane i casual emocije. Valovi su motiv, apstrakcija u pokretu, baš kao i efekti zelene, a sve skupa ukrašeno je i nadograđeno crnom, ne-bojom koju Ksenija koristi konstantno.

   XD SS23 8

  - Ultramarin, azurna i tirkizna boja pod plavim nebom… Prepoznatljive XD siluete dolaze u plavim bojama i tonovima inspiriranim nijansama Jadranskog mora. Prozračne i mrežaste tkanine s detaljima koji reflektiraju svjetlost savršeni su za toplije vrijeme. Osim mora, u printevima ćete pronaći motive pijeska, zemljanih slojeva koji se zgušnjuju i prorjeđuju te vizualno dinamiziraju površinu tekstila – ističe Ksenija.

  XD SS23 2

  Fotografije su snimljene u Opatiji.

  XD SS23 9

  U kolekciji se ističe i stilski kontrast – super uske i rastezljive teksture u suprotnosti su s balonastim, raskošnim vjetrovitim kaputima koji djeluju vrlo lagano. Očita je i inovacija u kroju, efekt je organski i dinamičan.

  XD SS23 10

  - XD SS23 je oda kreativnosti, dizajnu koji slavi individualnost i proizvodnji koja je usredotočena na strategije koje na prvo mjesto stavljaju održivost. Otkrijte kolekciju u kojem posebnu pažnju prilikom dizajniranja posvećujemo kvaliteti i umijeću izrade i koja je u cijelosti proizvedena i dizajnirana u Hrvatskoj. Otkrijte kolekciju koja je oda onozemaljskom, koja je na granici stvarnog i izmaštanog, koja poziva na bijeg – poručuje brend.

   XD SS23 1

   

  fotografije: Matej Jurčević, @matej.jurc
  make up i kosa: Petra Sever, @petrasevermakeup
  model: Antonija Marić (Faith Model Management), @fookantx, @faithmodelmgmt

   

   

  XD SS23 4XD SS23 14

  XD SS23 3XD SS23 5XD SS23 6XD SS23 7XD SS23 11XD SS23 12XD SS23 13XD SS23 15XD SS23 16XD SS23 17XD SS23 18XD SS23 19XD SS23 20