Xenia Design "RE-XD" // fini balans između ready-to-wear i art stilskih oblika

  Xenia Design ima novu kolekciju i kampanju kojom vladaju tamni tonaliteti, dok je tekstura u prvom planu. Igra pune i prozirne plohe te ženstveni elementi u teatralnom stilu njezin su izričaj jer Ksenija Vrbanić zna kako pomicati granice, a opet ostati dosljedna vlastitom stilu.

  XD FW23 24 3

  - RE-interpretacija, RE-akcija, RE-cikliranje, RE-dizajn, RE-dukcija, RE-fleksija, RE-frakcija, motivi i strategije su koje smo koristili u svim procesima dizajna. RE-XD je novi pogled na stvari, novi pogled na modni kod kojeg istražujemo već više od 35 godina. U kolekciji pronađite komade kojima lako možete promijeniti cijelu siluetu jednostavnim nošenjem na drugačiji način - javlja autorica.

  XD FW23 24 1

  Analizom kolekcije i kampanje postaje jasno da ona ima večernje i dnevne komade, konkretnih volumena, jer autorica se ne boji ulaziti u prostor, baš poput nekog modnog kipara. Gradi siluetu na vlastiti način, no opet daje mogućnost onome tko nosi te stvari, da se poigra i slojevima i efektima.

  XD FW23 24 2

  Osim sjajnih i raznih tonova, tu su i efekti apstrakcije, koji priči daju pomalo futuristički ton, kako to dizajnerica već zna i voli. Tijelo postaje pokret, ima novu slobodu. Forma se otvara na neočekivanim mjestima, likovnost ide u nekom avangardnom smjeru.

  XD FW23 24 4

  Fotke je radio Matej Jurčević, model je Petra Ugljarević, a make-up je radila Petra Sever. Fotke su izvrsne, atmosfera naglašava modni karakter koji je pomalo buntovan, avangardan i punk.

  XD FW23 24 5

  - Kolekcijom dominiraju crno-bijeli i sivi tonovi s akcentima u ružičastoj, ljubičastoj i zelenoj boji. Printovi u kolekciji inspirirani su zgužvanom metalik folijom, stvarajući trompe l'oeil efekt na površini tekstila. Eksperimentalni duh u kolekciji nose modni dodaci koji su izrađeni od metalnih niti, što omogućuje da ih se rukama oblikuje u nove, različite forme. Novost u kolekciji su komadi čija je površina perforirana ili rub laserski rezan. Tako dobiveni geometrijski oblici i elegantne zakrivljene linije unose novi duh u večernju, ali i dnevnu odjeću - javlja brend.

  XD FW23 24 8

  fotografije: Matej Jurčević, @matej.jurc 
  make up i kosa: Petra Sever, @petrasevermakeup 
  model: Petra Ugljarević (Faith Model Management), @faithmodelmgmt

  Prvi drop kolekcije je već ekskluzivno dostupan online na xd-store.com. U XD prodajna mjesta u Hrvatskoj (Čakovec, Dubrovnik, Opatija i Zagreb) stiže u petak 1.9.2023.

   XD FW23 24 7XD FW23 24 6XD FW23 24 9XD FW23 24 10XD FW23 24 11XD FW23 24 12XD FW23 24 13XD FW23 24 14XD FW23 24 15