Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

Koja je razlika::Bronzeri, Iluminatori i Highlighteri?

Čitajući po internetu nekoliko puta sam se susrela sa pitanjima koja je razlika između bronzera, iluminatora i highlightera. Dobro, bronzeri se mogu razlikovati po boji od highlightera i iluminatora, dok se nekada potonji stavljaju u isti koš.

 

 

izvor

 

Ja ću u ovom postu probati objasniti razliku ili vam barem donekle približiti moje znanje o tome što je što, pa da se znate orijentirati.

Inače, sve su to multifunkcionalni proizvodi i mogu se koristiti u više svrha, a ne samo za ono za što su isključivo namjenjeni, pa krenimo.

 

 

Bronzeri dolaze u različitim verzijama: tekući, u kamenu, mineralni, shimmer, matirani... pa je možda nekada teško odlučiti koji kupiti. Svima je ista funkcija - pružiti osunčani izgled licu.

 

Ako želite na licu dobiti "dubinu" na način da npr. želite naglasiti jagodične kosti (konturiranje) u te svrhe koriste se matirani bronzeri (ili čak tamniji puderi u kamenu) koji uglavnom sadrže jako male količine shimmera, da ne izgledate kao disko kugla i iz tog razloga su osim za konturiranje, pogodni i za nanošenje na cijelo lice, ako želite malo potaminit boju lica. Dalje je na vama ako ih želite koristiti kao rumenilo ili kao sjenilo ili nešto treće, bitna je mašta, jer opet kažem nemaju svi makeup proizvodi isključivo samo jednu namjenu, imajte to uvijek na umu (ok, tuševi, maskare i tome slično uglavnom imaju), ali mislim da shvaćate poantu. :)

 

Bronzeri u kamenu

 

Tekuće bronzere možete također koristiti na cijelo lice, možete ih i pomiješati sa tekućom podlogom da pružite malo boje vašem licu, za naglašavanje obraza... Naravno da ne želite shimmerasti bronzer nanijeti preko cijelog lica, jer ne želite izgledati kao disko kugla, ali je zato shimmer bronzere najbolje koristiti za isticanje pojedinih dijelova lica ili tijela, obrazi, ramena, dekolte, bez obzira bili oni u kamenu ili u tekućoj formi.


Tekući bronzeri izvor

 

 

 

Iluminatori uglavnom dolaze u tekućem obliku, u olovci. Služe za posvijetljivanje pojedinih dijelova lica ili tijela.

 

Estee Lauder Illuminator izvor

 

 

Tekući Iluminatori su svijetle boje, obično svijetliji od korektora baš zbog te funkcije posvijetljivanja. Stavljaju se nakon tekuće podloge. Možete ih nanijeti ispod obrva, po dužini cijelog nosa da ga se vizualno izduži, možete naglasiti jagodice s njim, istaknuti usne na način da ga nanesete iznad kupidove usne ili po sredini usana, na čelo, može poslužiti i za podočnjake ako ga pomiješate malo sa korektorom.

 

St.Tropez Illuminator

 

St.Tropez Illuminator

 

 

 

Highlighteri su jako slični iluminatorima, osim što su potonji u tekućem obliku, ali sličnu funkciiju imaju, jer oba proizvoda posvijetljuju lice tj. daju mu sjajni i zdravi izgled, samo u različitom obliku. Stoga, u biti za mene osobno i nema neke razlike među njima. Ako nekome ima, slobodno pišite u komentirama! ;)

 

Služe za posvijetljivanje pojedinih dijelova lica (obrazi, nos, ispod obrve, usne, podočnjaci) dolaze u krutom (kao rumenila ili u kombinaciji sa rumenilom) ili tekućem obliku. Ako želite posvijetliti područje ispod očiju u tom slučaju praktičniji su tekući koji su u olovci i daju bolji efekat na tom području. Za sva ostala području mogu se koristiti i oni u kamenu. Ja koristim highlighter od Essence i cijena mu je oko 22 - 23 kn, kako ima shimmera u sebi, koristim ga pomiješanog sa korektorom na područje ispod očiju i zaista mi se sviđa taj efekat posvijetljivanja kojeg dobijem s njim. I koristim ga isključivo za to. Ali opet ponavljam (dosadna sam znam! :)) Mogućnosti su razne, možete ga koristiti za bilo koji dio lica koji želite istaknuti, izdužiti, posvijetliti ...

 

Essence I love Runway Highlighter

 

Ebay highlighter/sjenilo/olovka

 

 

Too Faced Candlelight

 

Za kraj vam stavljam sliku kako izgleda konturiranje lica bronzerom i nanošenje higlightera ili iluminatora. Ovaj svijetliji dio na slici su mjesta gdje se obično stavljaju highlighteri i/ili iluminatori, dok je tamniji dio lica onaj na koji se nanosi bronzer.


 

Konturiranje bronzeri/highlighter/iluminator izvor 1. izvor 2.

 

 

Eto, to je moje skromno mišljenje i razlika između bronzera, highlightera i iluminatora. Nadam se da sam vam barem donekle pomogla, ako sam nešto izostavila ili mislite da nije kako je napisano rado primam kritike i komentare! ;)

 

 

Da li vam je ovaj post pomogao? Jeste bili već upoznati sa funkcijama ovih proizvoda? :)

Maja xx

0
Favorite emotion
By Kilian - L'Oeuvre Noire; Prelude to Love

Povezani postovi

 

Komentari (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

dobar i informativan post

 
This comment was minimized by the moderator on the site

hvala!

 
This comment was minimized by the moderator on the site

odlicno! obozavam ih:) i najradije bih cijelo lice u to. al treba pazit da se ne zgleda ko pajcek:)))

 
This comment was minimized by the moderator on the site

hahahhha i ja bi isto. volin sve ove suptilne bling bling stvari na licu

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location