Ana's TIPS & TRICKS // kosa zna kad imamo DISBALANS u organizmu!

  Puno puta sam navela da je za mene kosa ogledalo duše i to je zaista tako. Osim što je kosa najljepši ukras koji nosimo na svom tijelu, puno je puta i znak upozorenja za razne tegobe. Većinu promjena na vašoj kosi otkrivamo baš mi frizeri. Oprezno u svoje ruke primamo svaku las i nad vašim vlasištem imamo potpunu preglednost.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Julia Stegner Editorial06
  Photographer David Roemer (Atelier Management) // model Julia Stegner // ELLE Germany’s September 2019 // fashion editor Pia Leonie Knoll


  Velike promjene na kosi i vlasištu mogu nam otkriti loše stanje u našem organizmu. Ispadanje kose znak je koji nas uvijek zabrinjava, a najčešći uzrok tome je nuspojava određenih lijekova. Dok kosa ravnomjerno ispada, nema podizanja velike panike.

  Često kod žena nailazim i na alopeciju, ispadanje kose u krugovima. Na nama frizerima je da na to odmah upozorimo klijenticu ili klijenta, pošto je to ponekad teško uočiti na samome sebi.

  Osim velikih šokova, ispadanje kose povezano je s ginekološkim i stomatološkim problemima. Potrebno je odmah krenuti s pronalaskom uzroka te ga liječiti, kako bi kosa počela sa svojim redovnim rastom.

  Ako vam je kosa beživotna i mat, često su u pitanju rigorozne dijete kojima ne unašate u organizam bitne sastojke za zdravu i lijepu kosu. Često našoj kosi nedostaju omega 3 kiseline, cink, vitamin A.

  Julia Stegner Editorial06


  Normalno je da se kosa kao i koža počne mijenjati nakon 30-e, počinju se pojavljivati sijede vlasi, muškarci počinju ćelaviti, a ženama se kosa počinje tanjiti

  Osim toga, ispadanje lasi usred velikih vremenskih promjena i temperatura normalno je regeneriranje kose i nema mjesta panici.

  Slušajte savjete svojih frizera i nemojte se oglušiti na signale koje vam šalje kosa! 

  Julia Stegner Editorial01