Cipela kao konceptualni modni dizajn

  U nijansama čokoladnog moussa, one se kriju u kutiji za torte, i nikad ne kasne na sastanak s našim dobrim raspoloženjem.

  One su cipelice Clox koje krasi sat, prvi ovakav hrvatski zaštićeni konceptualni modni dodatak, ali i njegovan od strane Mie Marić, grafičke dizajnerice kojoj je ovo i posao i strast.

  No, kao i svaki koncept i ova nadrealna priča počinje – dobrom idejom.
  Naravno da je Cloxicama pomoglo i to što se Mia i inače bavi vizualnim oblikovanjem identiteta i ambalaža, u sklopu studia Manasteriotti∞Marić.

  - Na stvaranje Cloxica potaknuo me ritam potpetica i vremena koji su jako slični… Klik - klak i tik-tak. Jurila sam na sastanak, pogledom prelazila sa sata na ruci na pod odnosno na cipelu… I ideja je rođena… I inače volim satove, oni su za mene više od ukrasa, oduvijek sam skupljala antikne modele - .

  I dok naše noge trče okolo po sastancima, dvije male nožice jure cipelom u krug i brinu se da tamo gdje trebate - stignete na vrijeme.

  No, korak će se ubrzati – uskoro na scenu stižu i Clox balerinke. Tako da će ove slatkiše moći konzumirati i ljubiteljice ravnih cipelica…
  Kupiti ih po cijeni od oko 1200 kuna možete u zagrebačkom Prostoru / Mesnička 5, u Rijeci – Live The Message / Slaviše Vajnera Čiče 14, Dizajn Hotelu Lone / Rovinj ili putem webshopa   www.clox.hr. Cloxice uskoro stižu i u Split… Baš na vrijeme.

  KAMPANJA
  FOTOGRAFIJA: Mladen Šarić
  ART DIRECTION: Mladen Šarić, Mia Marić
  ŠMINKA: Simona Antonović
  KOSA: salon Glamour / Milena Maršić
  ASISTENT FOTOGRAFA: Maja Kljaić
  MODEL: Nikolina Rak / Talia Model-Colors