Cro-a-Porter summer 2012 – dan prvi

  Jeste li ikad vidjeli curu i dečka koji su obučeni malo drugačije od drugih, a zajedno tvore neki poseban stil? Ziher jeste.

  E, pa nama se ta vizija desila prve večeri Cro-a-Portera koji je krenuo u Kući za ljude i umjetnost – predivnom galerijskom prostoru Lauba (oh, kako bi bilo divno da se tamo održavaju sve revije… doživljaj je poseban… )

  Nego, da se vratimo na onaj ljubavni par: ona nosi futurističke neoprenske haljine Madame Demode & Tamare Bombardelli, a on punkersko - fluidne uzorke s potpisom Andree Bistričić & Maje Merlić za Dioralop.

  Njezina garderoba (Demode / Bombardelli) prepuna je simple & chic komada koji su za sebe, konstrukcijski i stilski, jedna sasvim zaokružena priča. Nijanse pudera naprosto maze mekane oblike kaputa i haljina, dok tu i tamo, bombastični havajski cvjetovi nose poruku ljubavi iz daleke nam budućnosti.

  Tamo gdje će, nadamo se, jednoga dana stići i kolekcije Andree Bistričić i Maje Merlić (pljesak ponosnih roditelja Zrinke Ogreste i Dubravka Merlića bio je među najglasnijima!).

  Jer njih dvije su na muškoj silueti izgradile jedan punkerski „frajerizam“ koji se dugo pamti, pa se nadamo da će cure daleko dogurati i ovako nas razveseliti još puno puta.

  Korak naprijed sinoć je napravila i Ksenija Vrbanić / XD – njezino istraživanje uzoraka i oblika završilo je kao kvalitetan „print – blocking“. Francuski chic u najboljem izdanju. No, imala je Ksenija i svoju klasičnu paletu crnih slojevitih kreacija koje su nosile njezine dugogodišnje prijateljice i obožavateljice: Tihana Harapin – Zalepugin (nova frizura joj je fantastična!), Livia Butuči i brojne druge…

  Dizajnerica Jelena Aleksić na pistu je poslala mušku kolekciju koja nas je podsjetila na retrofuturizam Star Treka iz sedamdesetih. Kosi krojevi, uniformnost i sjajne tkanine na njezinim su momcima izgledali fantastično – očito se mogu uklopiti u modnu priču nekog cool „yuppia“.

  Prvu večer zatvorio je Tomislav Bahorić, istraživanjem krojeva hlača, sakoa i uplitanjem u sve nijanse tamne plave… Konstrucijski izazovi poput dvokomponentnih jakni, kombinezona na jedno rame i košulja od najmekših tkanina Tomislavovi su aduti za ljeto 2012.

  I sad kad na kraju sagledate prvi dan u cijelosti - muške kolekcije na hrvatskoj modnoj sceni imaju sve veću ulogu!

  Foto: Cro-a-Porter / Goran Matijašec i Goran Šerbula

  demode bombardelli 1demode bombardelli 2demode bombardelli 3demode bombardelli 4demode bombardelli 5demode bombardelli 6demode bombardelli 7demode bombardelli 8demode bombardelli 9demode bombardelli 10

  dioralopdioralop 2dioralop 3dioralop 4dioralop 5dioralop 6dioralop 7dioralop 8dioralop 9dioralop 10

  xenia designxenia design 2xenia design 3xenia design 4xenia design 5xenia design 6xenia design 7xenia design 8xenia design 9xenia design 11xenia design 12xenia design 13xenia design 14xenia design 22

  aleksic 4aleksic 6aleksic 8aleksic 10

  tomislav bahoric 1tomislav bahoric 2tomislav bahoric 3tomislav bahoric 4tomislav bahoric 5tomislav bahoric 6tomislav bahoric 7tomislav bahoric 8tomislav bahoric 9tomislav bahoric 10