Zaokružena eksperimentalna priča kreativnog tandema I_GLE

  Do 1. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Nest, Visoka 1, možete pogledati izložbu Krug modnog Studia I-gle: konceptualnu kolekciju crne boje koja poštuje sve kanone ljudskog tijela, te je ujedno primjer uspješnog spoja mode i umjetnosti.

  1


  Moda sama po sebi nije umjetnost, naravno, ona je širok pojam, no mali dio nje preklapa se s umjetničkim ostvarenjima, a dizajnerice koje propituju tu granicu i koje je s lakoćom prelaze su Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović.

  Naše poznate autorice ovoga puta istražuju savršeno pravilan i jednostavan oblik kruga. Pošto je ljudsko tijelo prepuno zakona koje dizajner mora poštivati, a krojem to poštovanje i dokazati, pitanje je znanja i hrabrosti na koji će to način ostvariti.

  Krug u pravilu predstavlja jedan apsolut. No, Natašu i Martinu to ne zabrinjava; one ga predstavljaju kao kreativan element, koji je u njihovoj modnoj igri dobio mnogo lica.

  Dobre dizajnere uvijek karakterizira taj korak naprijed i eksperimentalni način rada. Oni propitkuju tjelesne dimenzije, ne boje se vrludati oko postavljenih pravila i krojem odlučivati što i kako će odjevni objekt izgledati. I-gle su baš takve.

   

  2361112