Ana's TIPS & TRICKS // ZAVJESA ŠIŠKE daju dojam punoće kose i super izgledaju na raznim dužinama

  Ležernu razbarušenu kosu i pune zavjesa šiške poželjet će svatko. Takve šiške idealne su za one koji imaju puno kose pa samim šiškama smanjuju volumen kose. One koje imaju tanku i rijetku kosu, ovim će stilom maknuti razdjeljak i učiniti samu frizuru vizualno puno gušćom.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Daniel Rainn Cleta Quilted Kimono Jacket cr
  Anthropologie

  Ako se ne vodite za trendovima, upoznajte se sa svim vrstama šiški jer one su uvijek poželjan detalj. Pristaju svima, samo je važno odrediti koji oblik pristaje vašoj kosi i licu. Svaki oblik šiški može se nositi u kratkim i dužim varijantama, no ako se ne usudite šišati drastično, krenite s onim dužim opcijama pa polako s vremenom krenite na kraće.

  Flora Musy Editorial02
  foto by Rafa Gallar (8 Artist Management) // model Flora Musy // Vanidad Magazine // styling by Berta Álvarez // hair Manu Fernández // make-up by José Belmonte

  Tupe i strogo ravne mogu biti kratke čak do samog rasta kose i skroz otvoriti čelo. Dugačke varijante, skroz do samih trepavica, često se nose u bob i lob kombinaciji, premda su nosive i na postepeno ošišanoj kosi.

  Postepene na stranu ili na razdjeljak stapaju se s već stepenasto ošišanom kosom, pritom su super nosivi detalj i kad je kosa u repu – pramenovi se ostave da uokvire lice.

  Samant Chauhan Apolline Embroidered Tunic Dress cr
  Anthropologie

  Kod šiški je važno odrediti dobru gustoću te uklopiti u frizuru, kako bi se napravio dobar balans gustoća.

  Šiške su idealne za jesen i zimu. Često ih tijekom hladnih dana kombiniramo sa šeširima i kapama.

  Flora Musy Editorial08

  foto by Rafa Gallar (8 Artist Management) // model Flora Musy // Vanidad Magazine // styling by Berta Álvarez // hair Manu Fernández // make-up by José Belmonte