Kako pravilno koristiti bronzer?

  Čim malo zatopli, poželimo promijeniti našu svakodnevnu make-up paletu i začiniti je tim čudesnim sjajem bronce koji zaustavlja sunčev sjaj na našem licu.

  No, koža je još uvijek zimski bijela pa treba uzeti u obzir neke detalje... Zato smo složili par odličnih savjeta koji će vam pomoći da ne „izgubite“ glavu u želji za sjajnim, preplanulim tenom.

  Prvo morate imati bronzer koji je namijenjen vašoj puti, ovisno da li ste plavuša ili brineta, odnosno da li imate svijetliji ili tamniji ten.  

  Sve nam je lijepo pojasnila beauty autoritet - poznata vizažistica Simona Antonović.

  - Bronzer se bira poput pudera, ovisno kakvu nijansu kože imate. Znači, bronzer može biti nijansu do dvije tamniji od pudera kojega trenutno koristite. U ovo vrijeme dok koža još nije potamnila, bronzer aplicirajte samo na obraze. Predlažem jednu divnu kombinaciju: na rumenilo u nijansi ružičaste ili boje marelice stavite malo bronzera i na taj način diskretno, ali i elegantno naglasite sjaj na licu - .

  - Savjet djevojkama koje imaju proširene pore oko nosa: nikako ne koristite bronzer s većim šljokicama, pokušajte naći neki jako sitnoga praha. Veće šljokice samo će dodatno naglasiti pore. Sitno mljeveni bronzeri su najbolji jer prirodno naglašavaju sjaj i nisu prenapadni - .

  Također, mat rumenila u smeđim nijansama ne koriste se kao bronzer, već služe za konturiranje lica. U protivnom će izgledati kao mrlje. – Svakako izaberite rumenilo u boji, poput crvenkaste, narančaste, ružičaste... ono će osvježiti lice i učiniti ga odmornijim - .

  Kad koža potamni, bronzer se aplicira na najisturenija mjesta, nakon obraza to su čelo, linija vrha nosa i brada. Ten mora izgledati prirodno, a bronzer savršeno sjesti na lice. Najbolje je isprobavati ga na danjem svjetlu. Ako vam se imalo pričini da se previše sjajite ili da su vam ta mjesta ipak pretamna, skinite bronzer i krenite ponovo.