ANA'S TIPS & TRICKS // Proljetni makeover bit će u znaku razbarušenih i opuštenih frizura jakih tekstura

  Postepeno šišanje jedva čeka proljetno buđenje da nastupi na scenu, sve će biti slojevito i razbarušeno što će frizure činiti atraktivnim i zabavnim. Postepena šišanja idealna su za sve kose, no oprezno s tanjenjem.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Kosa treba biti puna volumena pa pazite da vam se frizer ne zaigra tanjenjem, tekstura mora biti bogata i konkretna nikako previše tanka.

  tg

  Foto: Inebrya

  Ako je tehnika dobra, prirodno tanke kose zablistat će voluminoznim teksturama, guste i debele kose moraju dobiti volumen na samom profilu dok će im dužina biti tanja i mekša.

  One najkraće kose bit će najčupavije, biti idealno raditi mat pastama ili puderom za volumen koji stavljamo u korijen kose.

  Osim slojevitosti koja će biti naglašena tu su i šiške, dugačke i guste bit će savršene, ali apsolutno su sve dobrodošli. Poznate zavjesa šiške i dalje ostaju na sceni ovoga puta uklopljene u nizu slojeva kose.

  Što se tiče boje, svakog proljeća kosu budimo svijetlim tonovima koje uklapamo u razne tehnike koloriranja kose. Izdvojila bih karamelu, savršenu nijansu koja je idealna u prelaznim razdobljima kao što su prelasci iz zime u proljeće, dat će kosi svježinu i probudit će je zanosnim sjajem.