Ana's TIPS & TRICKS // važna pravila dobrog ČEŠLJANJA KOSE

   

  Osnovna njega kose uključuje i obavezno pažljivo i detaljno češljanje kose. Proces ovisi o vrsti kose i frizure, one jako frčkave kose ne vole češalj pa savjetujem češljeve sa što širim zupcima. Kratke i razbarušene frizure se baš i ne češljaju (osim, naravno, kod frizera) dok zaglađene i lijepo oblikovane treba češljati svakodnevno dva puta - ujutro i prije spavanja. Sjećate se kad su bake pričale – provuci četku kroz kosu sto puta svaki dan? Iako je to postala urbana legenda, preporučam da stvarno detaljno i svaki dan češljate kosu kako bi ostala lijepa.

  Savjeti by: Ana Kuštre @ do šminke i frizure za pol vure

  00 social image thinning hair cr


  NA MOKRU ILI SUHU KOSU?
  Često se susrećem sa pitanjem, češljati li kosu mokru ili suhu? Kao frizer mogu vam reći da je tretman pranja jako važan za vašu kosu i dugotrajnost frizure. Nakon obavezna dva šamponiranja, na kosu nanesite balzam, masku ili bilo koju vrstu njege koju bi trebali rasčešljati po cijeloj kosi i to od korijena do vrha, kako bi njega djelovala po cijeloj i svakoj vlasi na kosi.

  Zato, moje je mišljenje da je kosu obavezno počešljati mokru, a onda i suhu nakon sušenja. No, obratite pažnju na to sa čime je češljate! Kod mokre kose bilo bi dobro koristiti češalj srednje gustoće zubaca dok suhu kosu češljajte četkama.


  Da bi vam se olakšalo češljanje koristite njegujuće preparate i svakodnevno nekoliko kapi ulja da četka klizi po kosi.

   

   

   00 social image thinning hair cr00 social image thinning hair cr