7 modnih dizajnerica na zajedničkom POP-UP eventu // SEVENT održao prvo izdanje u Martićevoj

  Lijepi jesenski dan, party ekipa, kreativne cure i dobro raspoloženje osvježilo je tijekom petka i subote našu divnu Martićevu – 7 je modnih dizajnerica ispred 'Program bara' predstavilo svoje kreacije.

  One su: Ira Rumora, FILIA Design, y/GIA, SALICULA, Josipa Fostač, Izabela Kečan i Eltier. Za mjuzu su se pobrinuli DJ Kali i DJ Stankoff.

  sevent dizajnerice

  Ovaj okvir izlaganja je super – dizajnerice upoznaju svoju publiku, ljudi isprobavaju u ležernoj atmosferi (u Program baru je i garderoba), dobiju pokoji savjet, svi se dobro zabave, a nešto i zarade. Pokrenule su projekt koji će svako malo biti kao neki pop-up store, ponajprije kako bi proširile visibility i malo razigrale našu modnu scenu. Svaka ima svoj stil, svaka je posebna na svoj način. Zajednički im je pristup odijevanju – pomalo osoban, slow fashion, održivi i custom made.

  - Odaziv je premašio sva naša očekivanja, drago mi je da smo odjekivali Martićevom i ponudili domaćoj modnoj sceni jedan svježi, stvarni i mladenački modni event. Zahvaljujem svima koji su došli i podržali nas i vjerujem da 'proizvedeno u Hrvatskoj' polako ali sigurno poprima jedno sasvim novo lice - poručila je Ines Bašić iz brenda Eltier.

  sevent0 35

  Nika Vrbica (SALICULA; instagram: @salicula_)

  - Baš zato što smo sve različite, sve skupa djeluje zanimljivo, no opet možemo se zajedno naći u jednom stylingu, kad se kombinira. Mislim da se mogu osmisliti zanimljive kombinacije, koje na prvu nam ne bi pale na pamet, ali ovako zajednički otvaraju se neke nove ideje. Mislim da je dobro da nas ima raznolikih - izjavila je Nika.

  Njezin brend Salicula istražuje područje slow fashiona, a na ovogodišnjem DIPMOD-u imala je kolekciju posvećenu podmorjem i organskim oblicima. Kod nje teksture i fluidnost tekstila imaju glavnu riječ.

  sevent0 36

  Ira Rumora (Ira Rumora; instagram: @ira.rumora)

  - Poanta ovog događanja je ujedno da se pročuje o nama, ovaj način izlaganja nam se jako sviđa. Vjerojatno ćemo nastaviti ovaj način prezentacije, ovo je bilo prvo i probno – istaknula je Ira koja ima održivi pristup dizajnu, kod nje su očite stilske reference na devedesete, osamdesete, ali važan je i reciklažni pristup. Koristi boje, razne teksture, ne boji se modnih eksperimenata.

  Anamarija Filipović-Srhoj (FILIA Design; instagram: filia_design)

  - Kolekcijom ručne izrade dominiraju prirodni materijali poput svile, lana, vune i kože. Kolekcija uspješno povezuje bezvremenski dizajn s tradicionalnim motivima, materijalima i načinima izrade. Cijela kolekcija zasniva se na načelima održivosti, funkcionalnosti i estetike. Osim komada iz nove kolekcije na Seventu su bili dostupni i komadi iz prošlih kolekcija - izjavila je autorica.

  sevent0 22

  Jelena Geštakovski (y/GIA; instagram: @y__gia)

  - Na Seventu sam predstavila prvi outfit nove kolekcije koja uskoro izlazi. Outfit je sačinjen od 5 odjevnih predmeta. Kaput Pesy, prsluk Pesy, mini prsluk, suknja i hlače. Outfit je napravljen od brokata sa printom pasa na koje je apliciran vez perlicama.

  Također, predstavila je i već pokazane Overpriced purse u više boja i veličina te par komada iz prijašnjih kolekcija koji su primjereni za jesen-zimu.

  sevent0 26

  Josipa Fostač (instagram: @josipafostac)

  - Na Seventu sam se predstavila pod brendom ŽO s dvije diplomske kolekcije, jednom koja je bila inspirirana navijačkom i slavenskom kulturom, te drugom koja se bavi tematikom digitalizacije svijeta. Na mom štenderu su se također mogle naći i neke nove stvari poput basic majica s cvjetnim gradijent printom koje se vežu na rukavima te bluza i suknji sa sličnim printom - . 

  Među ostalom, eksperimentira s motivima topoloških mreža, smješta ih na tijelo te naglašava njegovu vizualnu fluidnost, a kod navijačke kolekcije koristi klasične elemente navijanja za neki klub te od njega radi nosivu odjeću pojačanu prepoznatljivim motivima.

  sevent0 16

  Izabela Kečan (instagram: @izabela_kecan)

  - Moja odjeća je minimalistički dizajn koji je sukladan svakom stilu, može se oblikovati prema svakom stilu, ne spada u nikakve dobne skupine ili svrhe. Tako da moje klijentice imaju širok raspon godina te svrhu upotrebe odjeće - izjavila je Izabela.

  Njezin je izričaj čist, vrlo precizan i praktičan, kao i kolorit koji u svakodnevnom životu čini onu bazičnu stilsku podlogu, idealnu za nadogradnju.

  sevent0 12

  Ines Bašić (Eltier; instagram: @eltierstudio)

  Pletivo je područje djelovanja, igra se detaljima i kreativnim elementima, a tekstura nerijetko otkriva tijelo. Ključni elementi su ručni rad i boje poput lososa, crne i bijele, kao i slow fashion pristup odijevanju. Nerijetko su tu eterični detalji koji naglašavaju fragilnost materijala. Traper je ukrašen sitotiskom, djeluje čak glamurozno.

  - Eltier je predstavio uzivo resort kolekciju i komade iz prethodnih kolekcija. Dodali smo modne dodatke poput vunenih beretki i scrunchija od satena, tvida i pliša – javlja brend.